Cambra Comerç Reus

Les primeres conferències electorals de Reus, a la Cambra de Comerç

L'ens organitza conferències dels set caps de llista dels partits amb representació a l'Ajuntament

La Cambra de Comerç de Reus organitza, de nou, conferències polítiques amb la vista posada a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Com és habitual, qui encapçala la llista electoral dels partits amb representació a l'Ajuntament de Reus passarà, entre abril i maig, per la sala d'actes de l'entitat econòmica. Amb el títol Eix 2019, l'objectiu és que els partits plantegin el seu programa electoral.

És la quarta vegada que la Cambra de Comerç decideix oferir-se com a plataforma de debat de cara a les eleccions municipals. Des de l'any 2007, a les instal·lacions del carrer de Boule s'hi han sentit les propostes, els programes electorals i les línies generals de la campanya de cada partit. En aquesta edició seran set les conferències que hi tindran lloc, de menor a major representació al saló de plens i obertes al públic.

El calendari de l'Eix 2019

El tret de sortida, per tant, el donarà Daniel Rubio aquest mateix dijous a dos quarts de vuit. L'hora serà la mateixa per a totes les conferències, que es dividiran en dues tandes, abans i després de Setmana Santa. Rubio s'estrenarà en aquest cicle, en el qual l'any 2015 Ara Reus va estar representat per Jordi Cervera, actual número tres de la llista electoral.

Sebastià Domènech, del PP, i Noemí Llauradó, d'ERC, són dos dels candidats que repetiran en aquest cicle de conferències. Serà dilluns vinent, dia 8 d'abril, i l'endemà dimarts, dia 9, respectivament. Passada la Setmana Santa es reprendran les xerrades amb  Andreu Martín, que s'estrena com a cap de llista del PSC, el dijous 25 d'abril.

El 2 de maig tindrà lloc la conferència de Ciutadans, encara sense nom del ponent. Arran de la crisi del partit, i del calendari imposat per la direcció general de la formació taronja, es desconeix qui liderarà la llista electoral. La darrera setmana del cicle hi passaran Marta Llorens, candidata de la CUP, que també serà la primera vegada que hi participa, el dilluns sis de maig, i Carles Pellicer, cap de llista de Junts per Reus, el dimecres dia 8.

La taula de la sala d'actes de la Cambra de Comerç la presidirà el candidat o candidata de torn, acompanyats d'un representant de l'ens cameral i d'un periodista, que intervindran una vegada el cap de llista hagi acabat la seva exposició.