Imatge d'una de les entrades de l'aparcament de la plaça de les Oques de Reus

Eliminaran la reducció de preus dels aparcaments de la plaça de les Oques i Sant Ferran de Reus

L'abonament de 12 hores diàries s'incrementarà de 583 a 836 euros l'any després d'incorporar els pàrquings a la primera corona

Canvis a la configuració dels aparcaments municipals de Reus de cara el proper any 2020. El pàrquing de la plaça de les Oques i el de Sant Ferran s’incorporaran a la primera corona, on hi ha el de la plaça Llibertat, La Fira Centre Comercial i Baluard. Segons ha avançat el Diari Més i ha confirmat TarragonaDigital el moviment implicarà que els usuaris d’aquests dos pàrquings deixin de gaudir dels preus reduïts que Reus Mobilitat i Serveis aplica als aparcaments de la segona corona. Com és el cas del Carrilet, la Pastoreta i la plaça del Prim.

D’aquesta manera, l’abonament de 12 hores diàries de les Oques i Sant Ferran, que fins ara tenia un preu de 53 euros mensuals i 583 tot l’any, passarà a ser de 76 euros mensuals i 836 a l’any. Fonts municipals assenyalen que aquest moviment es va aprovar en un dels consells d’administració d’aquest 2019 i que  s’aplicarà durant aquest 2020, amb data encara per determinar. Actualment, l’aparcament de la plaça de les Oques compta amb 450 places mentre que el de Sant Ferran amb 80. 

Per una altra banda, fonts del consistori expliquen que anteriorment l’aparcament de la plaça de les Oques ja formava part de la primera corona però es va modificar pel trasllat de l’Hospital Sant Joan de Reus a l’actual ubicació. L’objectiu és que amb el Mercat Central i la futura ampliació del CMQ a l’antic hospital aquest aparcament sigui un dels de major rotació de la xarxa de Reus Mobilitat i Serveis. Per aquest motiu, s’ha decidit eliminar-lo de la segona corona. 

L'aparcament municipal de la plaça de les Oques compta amb 450 places
L'aparcament municipal de la plaça de les Oques compta amb 450 places | Redacció

Pel que fa als preus dels aparcaments, tal com es va anunciar  hi haurà diversos increments. Es mantindran els 4 euros al dia però hi haurà un augment de 5 cèntims la primera i la segona hora d’estacionament, arribant als 1,90 euros l’hora. A la nit, entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, la tarifa nocturna s’elevarà dels 0,50 euros a 0,60 euros l’hora 

Els pàrquings de l’Hospital i del Tecnoparc, integrats a la xarxa municipal des de l’estiu

Aquest passat estiu es va anunciar que els aparcaments del Tecnoparc (580 places) i de l’Hospital Sant Joan (650 places) passaven a formar part de la xarxa municipal de pàrquings de Reus. El del Tecnoparc passarà a la segona corona i gaudirà de la reducció de preus de l'abonament multipàrquing mentre que el de l'hospital Sant Joan es quedarà a la primera corona, tal com estava fins ara.