Elsa Artadi presidirà divendres a Reus l'acte institucional pel Dia contra la Violència vers les dones

El Palau Bofarull acollirà l'acte institucional del Camp de Tarragona

El Palau Bofarull de Reus acollirà, aquest divendres, 30 de novembre, l’acte institucional del Camp de Tarragona amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència a les Dones, que es va celebrar a nivell mundial el passat 25 de novembre. L’acte estarà presidit per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi.

L’esdeveniment començarà a les deu del matí amb els parlaments institucionals i l’encarregada de conduir l’acte serà la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Lídia Bargas. L’escriptora Marta Magrinyà llegirà el manifest institucional, i durant l’acte es farà una taula rodona sobre els 10 anys de la Llei 5/2008 i els reptes de futur, que serà moderada per la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i on participaran M. Àngels Gensana, jurista de l’ICD; Elisabet Godoy, advocada del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i Francisco Javier Goimil, fiscal delegat de Violència sobre la Dona de la Fiscalia Provincial de Tarragona. Finalment, l’acte es clourà amb una actuació musical.

Des del passat 19 de novembre i fins al 12 de desembre s’estan celebrant diverses activitats a diferents equipaments de la ciutat, un cicle organitzat per les regidories de Benestar Social i de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus, juntament amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i de diverses entitats reusenques. Es tracta d’un cicle amb exposicions, un taller de defensa personal, cinema i contes, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer front a la violència masclista.

Manifestació del 25N en contra de la violència de gènere
Manifestació del 25N en contra de la violència de gènere a Tarragona.   | Àngel Ullate

 

Fins a 269 dones ateses a Reus aquest any

Des de l’1 de gener fins al 31 d’octubre d’aquest any, l’Ajuntament de Reus va fer fins a 1.183 atencions a 269 dones. Les atencions es van fer a través dels diferents recursos que ofereixen l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). L’OAV està ubicada al número 27 de l’avinguda de Marià Fortuny i s’hi pot contactar a través del telèfon 977 010 092. El SIAD està al Casal de les Dones, a la plaça de la Patacada número 9 i s’hi pot contactar a través del  977 010 672.