Enderroc d'urgència al barri del Carme de Reus a causa dels aiguats

El sostre de la casa ha cedit aquest matí | El propietari acumula requeriments de millores i multes des de 2012

Enderroc d'urgència aquest dijous al barri del Carme de Reus. Els aiguats dels darrers dies han agreujat la situació d'un immoble que, segons el president de l'associació de veïns, Josep Machado, ja era problemàtica. Aquest matí s'ha esfondrat el sostre de la casa i s'han avisat als Bombers de la Generalitat. S'hi han desplaçat, també, l'arquitecte i l'aparellador municipal de Reus. Ha estat aquest darrer qui ha dictaminat que l'edifici havia d'anar a terra.

Enderroquen un edifici després que en caigui el sostre

L'empresa d'enderrocs Profirex està ensorrant de manera controlada un edifici del carrer Alt del Carme, al barri del mateix nom de Reus. Es tracta d'una actuació no prevista, i que s'ha hagut de fer després que el sostre de l'immoble es precipités cap als pisos inferiors. L'edifici està deshabitat fa temps i, per tant, des de l'Ajuntament s'està intentant localitzar el propietari de l'immoble.

Carrer Alt del Carme de Reus, on s'està enderrocant l'edifici
Carrer Alt del Carme de Reus, on s'està enderrocant l'edifici | Laia Riba

 

Aquest matí, alertada pels veïns, s'hi ha desplaçat la Guàrdia Urbana, que pocs minuts abans de dos quarts de deu ha requerit la presència dels Bombers de la Generalitat. Aquest cos d'emergències ha fet una anàlisi de la situació; el que s'han trobat és que l'afectació era massa gran per poder-hi actuar i, per tant, ha aconsellat que fos una empresa especialitzada qui se n'encarregués, en aquest cas Profirex.

L'enderroc de l'edifici s'ha posat en marxa d'urgència
L'enderroc de l'edifici s'ha posat en marxa d'urgència | Laia Riba

 

L'arquitecte i l'aparellador municipals han certificat que la seguretat no estava garantida i que, per tant, calia enderrocar l'edifici. D'aquesta manera, l'empresa Profirex ha començat aquest matí els treballs per ensorrat, controladament, la façana de l'edifici, una tasca que hauria de quedar resolta avui mateix. En fases posteriors, que s'executaran durant els pròxims dies, s'acabarà d'enderrocar l'estructura de l'edifici.

L'enderroc afecta als números 26 i 28 del carrer Alt del Carme
L'enderroc afecta els números 26 i 28 del carrer Alt del Carme | Laia Riba

 

Requeriments i multes al propietari des del 2012

L'enderroc s'està duent a terme sobre un edifici que fa anys que compta amb mancances de seguretat i manteniment. Des de l'Ajuntament de Reus fa set anys que es fan requeriments al propietari perquè millori les condicions de l'immoble. Com que, almenys una part d'aquests requeriments, no s'han executat, se li han imposat multes econòmiques. Fins avui mateix, en què la factura de l'enderroc també es farà arribar al propietari perquè se'n faci càrrec. El cost, comptant el lloguer de la maquinària i les tasques en si, pot ascendir a 50.000 o 60.000 euros.

L'immoble feia temps, segons els veïns i l'associació veïnal, que estava en mal estat, com ho estan, asseguren, altres cases del mateix barri. El cas és que, en aquest habitatge en qüestió, li han fet mal les darreres pluges, que haurien acabat provocant, passats uns dies, que el sostre cedís. Sortosament no s'han hagut de lamentar ferits, i des de l'Ajuntament s'ha informat els veïns de la zona de les tasques d'enderroc que cal dur a terme.

L'enderroc, d'urgència, requerirà més d'un dia per fer els treballs de manera controlada
La circulació s'ha vist tallada tant al carrer Alt del Carme com al del Vent a causa de l'enderroc | Laia Riba

 

L'enderroc provoca talls de circulació

L'edifici en qüestió està situat al carrer Alt del Carme i ocupa els números 26 i 28. Per tal que els treballs es puguin dur a terme amb seguretat i sense problemes, s'ha tallat la circulació de vehicles des del carrer del Vent, així com els accessos a aquest des del carrer de Sant Jaume.