Imatge de l'exterior del Casal Despertaferro de Reus durant un acte reivindicatiu

Reivindicació d'entitats de Reus amb motiu de Sant Jordi

Bravium Teatre recupera l'emblemàtic Don Cuan Tenorio

El Parc de Sant Jordiha centrat la jornada d'avui amb el trasllat de les llibreries i les floristeries, i amb les imatges habituals d'aquesta jornada, enguany adaptades a la pandèmia. A la tarda, algunes de les entitats que habitualment posaven parada han reivindicat, de nou, que «sense les entitats no hi ha Sant Jordi». Així ho sentenciava una pancarta al carrer de Martí Napolità, on el Casal Despertaferro ha impulsat una programació alternativa.

S'han instal·lat dues taules davant de l'entitat amb material de diferents col·lectius que en formen part, i alguns d'aquests han presentat campanyes o activitats reivindicatives. H2O ha mostrat la seva campanya per aquest Sant Jordi, amb el lema «cremem els estereotips!».

Durant l'arrencada de l'acte s'ha tornat a carregar contra el govern local per excloure les entitats de la celebració de Sant Jordi. Dies enrere s'havia emès un comunicat animant les entitats que habitualment participen d'aquest dia a posar parada davant de la seva seu, iniciativa que ha posat en pràctica, per exemple, Òmnium Cultural.

Bravium Teatre recupera el Don Cuan Tenorio

Al carrer de Martí Napolità, Bravium Teatre hi ha fet acte de presència. S'han presentat com «els veïns del carrer d'aquí sota» perquè la seva seu és al Centre Catòlic del carrer de la Presó. Han afegit, també, que deixaran de ser-ho una temporada, «però això no vol dir que marxem per sempre», han assegurat en relació amb l'anunci, fet fa un mes, que l'Arquebisbat havia ordenat desallotjar l'edifici argumentant un molt mal estat de conservació.

La companyia de teatre local ha recuperat el Don Cuan Tenorio, una versió humorística del Don Juan Tenorio de José Zorrilla. L'obra l'havien representat ininterrompudament durant 23 anys i s'havia convertit en «un dels puntals» de l'entitat, impulsat pel difunt Jaume Amenós, expresident de l'entitat per qui també s'ha tingut un record.

Enguany tenien intenció de recuperar l'obra al mes de juny i, tot i no poder-ho fer al seu teatre, no renuncien a representar-la. Aquesta tarda n'han fet un tast davant del Casal Despertaferro com a mostra que «no és que sense les entitats no hi hagi Sant Jordi, és que sense les entitats no hi ha poble».