El públic de les visites nocturnes al Cementiri General de Reus amb espelmes seguint un dels personatges protagonistes

Les visites teatralitzades al cementiri de Reus tornen a esgotar entrades en minuts

El web ha col·lapsat a causa de l'allau d'usuaris que intentaven reservar plaça

Un any més, les visites nocturnes i teatralitzades al Cementiri General de Reus seran un èxit. Una setmana abans que es facin, la previsió no queda fora de lloc tenint en compte com de pressa s'han esgotat les entrades. Si la meteorologia no ho espatlla i el públic que n'ha agafat fa servir realment les entrades, els nou passis quedaran plens.

Les reserves d'entrada es podien fer de manera gratuïta a partir de les deu del matí d'aquest dimarts, 18 d'octubre. Just abans de les deu en punt, el web ha començat a carregar-se lentament des dels ordinadors, les tauletes i els mòbils dels usuaris que volien aconseguir entrada. El servidor no hauria resistit l'allau de visites simultànies i el web ha quedat inoperatiu entre deu i quinze minuts.

Passat aquest temps, i quan s'ha pogut resoldre la incidència tècnica, els usuaris han pogut anar-se connectant al web. En menys d'un quart d'hora s'havien reservat totes les places disponibles. Des d'aleshores que, al web dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp hi apareix el cartell d'entrades exhaurides.

S'havia anunciat que es limitaria a tres el nombre d'entrades que podria agafar cada persona. Finalment han sigut quatre, però amb el mateix objectiu, evitar l'acumulació de reserves en poques mans. Així doncs, si tothom que ha agafat entrada la fa servir, l'edició 2022 d'aquestes visites la veuran 450 persones repartides en nou sessions.

Es faran el dimarts 25 d'octubre, el dimecres 26 i el dijous dia 27. Cada dia hi haurà tres passis, a un quart de nou del vespre, a les nou i a tres quarts de deu de la nit. La proposta es programa per Tots Sants, i ha rebut el reconeixement estatal com la tercera millor activitat de portes obertes en un cementiri.

La proposta és de la companyia teatral La Gata Borda, dirigida per Ester Cort. Durant prop de tres quarts d'hora s'encarreguen de donar vida a personatges reconeguts i persones anònimes enterrades al cementiri reusenc. Seguint les seves històries es fa un repàs per alguns dels elements de valor arquitectònic i artístic de l'espai, com de la història de la ciutat i els seus habitants.