L'ECIR distribueix en obert el curtmetratge Última Sesión gravat al Palace

L'Escola de Cinema de Reus distribueix, en obert, el curtmetratge «Última Sesión»

El curtmetratge està escrit i dirigit per l'alumne de l'ECIR, Roger Bessó, i ret homenatge al cinema Palace de Reus

Aquest dilluns 29 d'abril,  l'Escola de Cinema de Reus va compartir, obertament, el curtmetratge «Última Sesión». El film està escrit i dirigit per l'alumne del curs anual de Creació i Direcció Cinematogràfica de la mateixa escola, Roger Bessó, i l'acció del curt es desenvolupa, íntegrament, a l'antic cinema Palace de Reus. El passat 30 de març, va fer dos anys que aquest cinema va abaixar la persiana per última vegada. És per això que, en commemoració d'aquesta efemèride, l'Escola de Cinema de Reus ha decidit distribuir públicament aquest curtmetratge rodat al mateix cinema, ja desaparegut. 

Un homenatge als amants del cinema de la ciutat de Reus

En declaracions al TarragonaDigital, el director de l'Escola de Cinema de Reus, Daniel Villanueva, ha afirmat que  han decidit distribuir obertament aquest curtmetratge perquè «els ciutadans en poguessin gaudir» i afegeix que «és un homenatge a tots els clients que va tenir el cinema de Reus». També ha destacat que «volíem crear alguna cosa que anés més enllà d'un simple curtmetratge» i és per això que l'acció del curt es desenvolupa al voltant del cinema de Reus, un cinema que va ser un emblema de ciutat i forma part del patrimoni cultural i cinematogràfic de Reus. 

L'ECIR distribueix en obert el curtmetratge Última Sesión gravat al Palace
Primer fotograma del curtmetratge «Última Sesión» de l'alumne de l'ECIR, Roger Bessó, gravat al cinema Palace | TarragonaDigital.com

Villanueva explica que el rodatge es va fer a contrarellotge, ja que, els propietaris del cinema els havien dit que no tenien pressa per vendre'l i per tancar-lo i que podien utilitzar les seves instal·lacions pel rodatge sense cap problema. Tot i això,  la venda del cinema es va avançar i, durant la gravació del curt, el cinema ja estava en mans dels nous propietaris i ja tenia data d'enderrocament. És per això que, durant tres dies, tot l'equip va passar una mitjana de 12 hores treballant a contrarellotge  dins del cinema per tirar endavant aquest projecte. 

El curtmetratge es pot veure a través de Facebook i Vimeo

El curt ha passat per diferents festivals i, un cop tancada aquesta etapa i després de dos anys de la seva gravació, «en lloc de guardar-lo en un calaix», s'ha decidit publicar-lo en obert, d'aquesta manera, el curtmetratge s'ha distribuït i es pot veure a través d'una publicació al Facebook de l'Escola de Cinema de Reus i de la plataforma Vimeo. 

L'APUNT: 'El millor homenatge pel Palace'

No deixeu de veure el curtmetratge que l'Escola de Cinema de Reus va rodar al Palace just abans del seu tancament. Aquesta petita joia metacinematogràfica – gairebé quinze minuts de talent i professionalitat pels quatre costats – està ben dirigida, molt ben interpretada i posa sobre la taula una història colpidora, carregada de simbolisme i amb un tema lamentablement d'actualitat com a teló de fons.

  

Un curtmetratge capaç de fer un molt bon paper en qualsevol festival de prestigi i que demostra que a l'Escola de Cinema de Reus en saben molt, de fer cinema. No se m'acut millor manera d'homenatjar i mantenint viu per sempre més l'emblemàtic cinema reusenc, que fer-ho amb un curtmetratge on el mateix cinema esdevé un personatge més de la trama. El Palace, testimoni silenciós i omnipresent d'aquesta última sessió, de la mateixa manera que ho va ser fins al seu tancament de més de 40 anys d'història del cinema.

Frederic Recasens, director de TarragonaDigital