L'Escola de Cinema de Reus farà un curt sobre Vermuts Miró

L'ECIR fa un pas més de la mà de l'empresa vermutera reusenca

L'Escola de Cinema de Reus engega una nova etapa aquest curs. Ho fa de la mà de Vermuts Miró, amb qui  han formalitzat avui un conveni de col·laboració que culminarà amb un curtmetratge sobre la companyia vermutera reusenca. Per a l'ECIR suposa fer un pas endavant com a projecte cinematogràfic, el seu director i impulsor, Daniel Villanueva, explica que «nosaltres fa cinc anys que naixem i ara ens n'anem cap a aquesta nova etapa, que és de creixement, i no la volíem fer sols, volem créixer i volem créixer amb empreses que, d'alguna manera, tinguin una visió similar a la que nosaltres tenim».

Vermuts Miró es converteix en patrocinador de l'ECIR

Amb aquesta filosofia han trobat Vermuts Miró, relaten, Carles Prats, el seu gerent , explica que «nosaltres, com a empresa, necessitem visualitzar-nos d'alguna manera, tenim un producte de consum, però volem fer-ho amb allò que nosaltres considerem que està dins els nostres valors, tant de l'empresa com de les persones que hi som. Tot el que està lligat a l'àmbit de la cultura i al social sempre ens ha agradat». El conveni formalitzat avui es concretarà en diferents projectes al llarg del curs que totes dues entitats no han volgut desvetllar.

Un curtmetratge com a primer projecte del conveni entre Miró i l'ECIR

Daniel Villanueva, però, n'ha anunciat el primer, «si me'n deixeu destacar un, és la creació d'un curtmetratge al voltant de la marca de Vermuts Miró. Se'ls va proposar, tant a alumnes com a professors, fer un projecte per presentar a Vermuts Miró». L'empresa vermutera, apunta Carles Prats, deurà acabar utilitzant-lo d'alguna manera per convertir-lo en un anunci, però matisa que «no busquem només la part mercantil», sinó «alguna cosa més amorosa del que volem que sigui Miró amb Reus».

L'Escola de Cinema de Reus i Vermuts Miró signen un conveni de col·laboració
L'Escola de Cinema de Reus i Vermuts Miró signen un conveni de col·laboració | Jordi Olària

 

L'acord contempla diferents projectes i accions, es tracta d'una vinculació que, segons el mateix Carles Prats, «no és puntual, sinó que és un acord que ens permet lligar-nos durant temps. El que busquem és lligar-nos a les entitats de Reus que fan un esforç molt gran, que creiem que és descompensat respecte al que reben». Daniel Villanueva i el seu renovat equip també s'ho agafen amb optimisme, «tenim una oportunitat brutal per fer una cosa molt bonica».

Tot plegat donarà fruits a la primavera, quan Miró haurà seleccionat la seva proposta preferida  i s'haurà engegat tota la maquinària per fer realitat el curtmetratge. Mentrestant i en paral·lel, a l'Escola de Cinema de Reus seguirà el curs acadèmic habitual. La promoció d'enguany compta, segons explica el mateix Daniel Villanueva, amb un ampli ventall d'alumnes que va des del disset fins als 50 anys.