Onada d’estafes telefòniques a Reus

L'estafa del 'fals advocat' arriba a Reus amb diversos casos ja efectuats | Presumptes lladres es fan passar per treballadors de Correus

L'estafa del 'fals advocat' també arriba a la capital del Baix Camp, després que ahir informéssim que aquest nou mètode per enganyar telefònicament havia arribat a Tarragona on s'havien produït fins a cinc casos, ara els estafadors han decidit actuar a Reus.

L'estafa del 'fals advocat' arriba a Reus

Segons ha pogut saber TarragonaDigital  a Reus com mínim s'han efectuat dos casos d'aquesta estafa, encara que en podrien ser més. Les persones que truquen segueixen el mateix procediment però amb una petita diferència, en aquesta ocasió els estafadors no es fan passar per advocats sinó que diuen que són agents de la policia.

Les víctimes són sempre persones d'avançada edat a les que truquen els hi diuen que el seu fill ha provocat un accident i que els que paguin una fiança perquè no entri a presó. A més insisteixen dient que si les víctimes no es poden desplaçar fins a la comissaria de policia per entregar la 'fiança', els mateixos estafadors, fent-se passar per agents, anirien al domicili a recollir els diners.

S'aconsella avisar de l'estafa a possibles víctimes

Els Mossos d'Esquadra han alertat a la ciutadania a través de les xarxes socials d'aquest nou mètode per estafar on sobretot les víctimes són persones grans. En aquests casos s'aconsella avisar als familiars d'avançada edat que desconfiïn d'aquesta mena de trucades i que si els hi passa, immediatament avisin a la policia.

Presumptes lladres es fan passar per treballadors de Correus

Aquest fet també se li suma un altre mètode pe robar diners, en aquesta ocasió els lladres es fan passar per treballadors de l'empresa de Correus i demanen als veïns del bloc de pisos que els hi obrin la porta d'entrada al recinte, un cop dins del bloc és quan entren a robar o inspeccionen les cases per poder-hi accedir.

La ciutadania reusenca està preocupada per aquest nou mètode de robatori el qual testimonis han explicat els fets a través de les xarxes socials. Amb aquest mètode van aconseguir entrar en diversos edificis del carrer Camí de l'Aleixar, on es va produir una altra onada de robatoris en aquesta zona.

Un home amb dos ordinadors devant
Els estafadors demanen a l'usuari les seves dades personals | Cedida

 

Un altre mètode: 'l'estafa de Microsoft'

D'altra banda, recentment també s'estan produint un altre mètode per enganyar de manera telefònica, es tracta de 'l'estafa de Microsoft'. Truca un suposat tècnic de la companyia informàtica alertant que hi ha un problema en la seguretat al compte i demanen les dades d'accés al correu de manera que ja poden procedir a estafar. Els Mossos d'Esquadra alerten que no s'han de donar les dades en aquesta mena de casos.