El Teatre Bartrina de Reus, amb la projecció de la imatge del festival a l'escenari

Tot a punt per a la XVII edició del Festival Memorimage

El Festival Internacional de Cinema de Reus arrenca aquest dimarts al Teatre Bartrina amb la projecció del documental 'Urraca. Caçador de Rojos'

Tot a punt per a la XVII edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, que arrenca aquest dimarts al Teatre Bartrina amb la projecció del documental 'Urraca. Caçador de Rojos'. La cerimònia inaugural del certamen, que serà conduïda pel periodista Josep Maria Bunyol, començarà a les 21 hores i comptarà amb l'assistència de l'alcalde Carles Pellicer, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i el regidor de Cultura, Daniel Recasens.

L'acte inaugural del Memorimage comptarà amb la presència d’Anna Petrus, directora artística del festival, amb els directors de la pel·lícula 'Urraca. Caçador de Rojos', Pedro Echevare i Felip Solé; amb el coproductor, Mario Pons, i amb la protagonista, Loreto Urraca.

Un documental sobre el desig de reparació franquista

'Urraca. Caçador de Rojos' és un documental sobre el desig de reparació franquista que retrata el policia Pedro Urraca a través de la mirada crítica de la seva neta, Loreto Urraca, que serà una de les protagonistes de la inauguració. En aquest sentit, Urraca, amb dignitat i humilitat, denuncia i es desmarca de la figura del seu avi.

Pedro Echevare, un dels directors del film inaugural, ha assenyalat que «aquest documental ressalta que els vincles entre el nazisme i el franquisme són més forts del que es podia creure. El franquisme perseguia als exiliats més enllà de les fronteres, amb la unió dels nazis a França».

Així mateix, el director ha afegit que «d’altra banda, la pel·lícula explora el procés personal i psicològic que ha de fer la protagonista. Una neta que descobreix d’adulta que el seu avi era el responsable de morts d’innocents amb idees diferents de les seves».

Cal destacar que el documental 'Urraca. Caçador de Rojos', després de la seva estrena en el marc de l'acte inaugural del Memorimage, s’estrenarà la mateixa nit de dimarts al programa 'Sense Ficció' de TV3.