Imatge d'una app sobre nutrició

Busquen voluntaris per rebre consells personalitzats de nutrició i estil de vida saludable a través d'una app

L’estudi, que es durà a terme a Eurecat Reus, s’inscriu dins del projecte europeu Preventomics

El centre tecnològic Eurecat Reus ha llençat una crida amb l’objectiu de trobar persones voluntàries que ajudin a provar una nova aplicació que els aportarà consells personalitzats de nutrició i d’estil de vida saludable, «tenint en compte els trets físics i conductuals de cada persona i les seves preferències, condició i metabolisme», detallen els responsables.

La recerca, que s’emmarca en el projecte europeu Preventomics (Empowering consumers to prevent diet-related diseases through omics sciences), compta amb la participació dels supermercats ALDI i tindrà una durada de sis mesos. Durant aquest període, precisament, s’analitzaran 180 persones —homes i dones no fumadors i sense patologies prèvies d’entre 18 i 65 anys— que s’hauran de desplaçar a la seu d’Eurecat a Reus tres vegades durant l’estudi, primer per decidir si volen formar part del projecte i, posteriorment, a l’inici i al final de la prova.

Avaluació prèvia

La prova es farà a les dependències de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, just davant de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i s’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723 perquè les persones interessades s'hi puguin inscriure o, en tot cas, resoldre els seus dubtes. Durant la visita inicial, expliquen els promotors, se’ls farà una avaluació dels hàbits nutricionals i estil de vida i una presa de mostres biològiques, «per fer-los una anàlisi exhaustiva de l’estat metabòlic i adequar els consells a cada voluntari».

Evidentment, la informació de les persones voluntàries serà tractada de manera anònima i serà accessible per part dels participants a través de l’aplicació Preventomics.

Bons aliments i consells, tot en una app

Durant la prova els voluntaris hauran d’emprar l’app de Preventomics, que els enviarà «recomanacions sobre els aliments i productes més beneficiosos d’acord amb el seu metabolisme i missatges i consells personalitzats», tot a través d’un programa «d’adaptació de conducta per aconseguir millorar la salut de cada persona de forma sostinguda i duradora», assenyala el director de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, el doctor Josep Maria del Bas.