Imatge d'arxiu d'un participant en moto en l'EutichesBook On Road

Reus esdevé aquest cap de setmana la capital de les motos amb l'EutichesBook On Road

La cita sortirà dissabte a primera hora del matí des de les instal·lacions de Fira Reus

Aquest dissabte arriba la cinquena edició de la Ruta Motociclista EutichesBook. Reus ciutat amb geni, que reunirà uns 600 amants dels vehicles de dues rodes. La cita, organitzada pel Club Esportiu Eutiches amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus, tindrà sortida i arribada  Fira Reus,  amb un recorregut que portarà els participants per les carreteres interiors de les muntanyes de la Costa Daurada, el Priorat i les Muntanyes de Prades.

L'EutichesBook és un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres obertes al trànsit, que recorre l’interior de les muntanyes de la Costa Daurada, Els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i el Maestrat. Aquesta és una de les sis proves d’aquest estil que es realitzen a tot l’Estat espanyol i el seu itinerari és sorpresa i canvia segons l'edició.

En aquest sentit, el participant descobreix el recorregut amb l'única ajuda d'un llibre de ruta, havent de passar pels punts de control establerts, tal com es fa al Ral·li Dakar. Aquest dissabte, la sortida de les motos es farà de forma esglaonada, amb dues motos cada 30 segons des de Fira Reus. El dia previ, divendres, es farà un briefing presencial també a Fira Reus.

Les novetats d'aquesta cinquena edició

Enguany, la cursa, que se celebra sota el lema '5è aniversari nous horitzons', incorpora enguany com a gran novetat el llibre de ruta digital, amb tauleta,  i un nou tipus de recorregut, l'Eutiches OnRoad Rookie & Clàssiques. Les inscripcions per participar en la cursa estan obertes fins aquest dijous 7 d’abril a través del següent enllaç.

Els participants es repartiran en tres categories: Eutiches OnRoad Extrem (de 700 quilòmetres i recomanada per a participants experts); Eutiches OnRoad Pro (500 quilòmetres de recorregut) i Eutiches OnRoad Rookie & Clàssiques (d'uns 250 quilòmetres de recorregut).

«És una cita molt atractiva des del punt de vista esportiu, però també econòmic»

En un comunicat, l'Ajuntament de Reus ha explicat que l'organització ha escollit la ciutat de Reus com a punt neuràlgic de la prova «pel seu gran interès cultural, comercial i gastronòmic i perquè disposa de les instal·lacions, espais i serveis que requereix un esdeveniment de les característiques de l’EutichesBook».

El regidor d'Esports, Pep Cuerba, ha destacat que «Reus és la porta d’accés a una xarxa de carreteres molt ben valorades pel col·lectiu motociclista». En aquest sentit, Cuerba ha afegit que aquesta cita «és molt atractiva des del punt de vista esportiu, però també econòmic i de promoció de ciutat, ja que una gran majoria dels participants i els seus acompanyants pernoctaran a la ciutat i es quedaran a passar el cap de setmana».

Els participants rebran un pack de benvinguda, que inclou descomptes als hotels de la ciutat, regals i l’obsequi d’una bossa que inclou avellanes de Reus i vermut, així com una visita gratuïta als diferents espais visitables amb la polsera Visit Reus!.