Imatge del passadís principal del Cementiri General de Reus

L'exposició 'la Mort Viscuda' convida a reflexionar sobre el dol al Cementiri de Reus

L'exposició l'ha concebut Carrutxa amb l'objectiu com un espai de reflexió del pas del temps a través de l'evolució d'aquest concepte

El Cementiri General de Reus acull, des d'aquest dijous, 9 de setembre, l'exposició La Mort Viscuda. S'ha concebut com un «espai de reflexió del pas del temps a través de l'evolució que aquest concepte». Vol tenir en compte «l'impacte que la seva percepció sociocultural ha tingut al llarg de la història».

L'exposició forma part de les activitats organitzades per commemorar els 150 anys del cementiri. La programació va engegar-se el mes de gener i durarà fins al desembre. Darrere de l'exposició hi ha la concepció que n'ha fet el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa.

El seu fil conductor són les flors que, segons s'ha plantejat des de l'entitat, permetran endinsar-se «en el món dels sentiments i dels records». Es vol explorar «el dol i les diverses maneres de conviure amb la pèrdua personal de familiars i amics». La proposta explica les diferents facetes de la mort amb texts de suport.

L'exposició La Mort Viscuda es podrà visitar dins del cicle de rutes diürnes que el Cementiri General de Reus acull cada primer diumenge de mes, també a càrrec de Carrutxa. Les visites s'havien programat inicialment fins el mes de juny, però la demanda i l'aforament limitat han fet que s'ampliïn fins a final d'any.

Músiques per al retrobament torna al Cementiri de Reus

Dimecres vinent, 15 de setembre, se celebrarà una nova edició del concert Músiques per al retrobament. Serà a un quart de nou del vespre i s'ha transformat l'acte per adaptar-lo a les restriccions. Tot i això, s'ha volgutr mantenir l'esperit de «recordar i homenatjar les persones que han mort durant el darrer any». El Concert per al record que s'havia celebrat els darrers anys s'ha convertit, així, en les Músiques per al retrobament.

Hi haurà dues programacions musicals, cadascuna en un escenari diferent. Això permetrà un aforament de 300 persones, 150 en cadascun. S'ha programat de manera que el públic canviarà d'escenari a la meitat de l'espectacle, durant la mitja part, per poder seguir totes dues opcions.

Per seguir el concert caldrà reservar entrades, que es poden aconseguir a través del web del Cementiri General de Reus.