Una persona observant l’exposició del Premi de Fotoperiodisme del Camp de Tarragona

L'exposició 'Premi de Fotoperiodisme del Camp de Tarragona' arriba a Reus

La mostra fotogràfica es pot veure al Centre de Lectura fins al 15 d'octubre

El Centre de Lectura de Reus acull fins al 15 d'octubre l'exposició 'Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona', que mostra les 40 fotografies presentades a la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona del XXXIV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer 2021. El certamen està organitzat per l'Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.

L’exposició, produïda pel Port de Tarragona i que es pot visitar a la Sala Fortuny del Centre de Lectura, proposa els visitants un recorregut visual pels fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l'1 de setembre de 2020 i el 31 d'agost de 2021.

Entre els fets capturats per les càmeres dels fotoperiodistes hi ha els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania, el retorn de l’activitat castellera o les noves rutines sorgides de la pandèmia.

40 fotografies de 13 fotoperiodistes

L'exposició està formada per 40 fotografies capturades per 13 fotoperiodistes: Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó, Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres. La imatge guanyadora d’aquesta segona edició va ser 'L’incendi que s’acosta' (Xavi Jurio) i, les finalistes, 'Segona Onada' (Carles Esporrín) i 'Trapezi' (Tjerk van der Meulen).

La mostra de fotoperiodisme arriba al Centre de Lectura de Reus després de l'èxit de públic assolit al Tinglado número 2 del Port de Tarragona, on ha registrat gairebé 1.500 visites entre l'1 de juliol i el 21 d'agost. Després del seu pas per Reus, aterrarà a la Sala Lluís d'Icart de Torredembarra entre el 19 d’octubre i el 10 de novembre.