Imatge de la planta de producció de Nestlé a l'avinguda Tarragona de Reus

La fàbrica de Nestlé a Reus, en perill d'aturada per desabastiment

L'aturada dels transportistes està provocant molts problemes en el sector alimentari

L'aturada dels transportistes continua afectant la producció a tot l'Estat espanyol. Després que Danone aturés la producció en dues de les seves plantes, ara ha estat Nestlé la que ha advertit que la desena jornada de protestes del sector del transport està provocant que les plantes del grup d'alimentació suís s'estan veient «seriosament afectades». En aquest sentit, cal recordar que la companyia té una factoria a Reus, on produeix cafè.

Fonts de Nestlé, que té una desena de plantes a tota Espanya, han explicat que «les fàbriques de lactis de la companyia situades en la cornisa cantàbrica estan tenint dificultats en la recepció de mercaderies, com a matèries primeres i envasos, així com en l'expedició de producte acabat». En aquest sentit, les mateixes fonts han assegurat que «també podria afectar la resta de les fàbriques de la companyia».

La multinacional suïssa no és l'única amb problemes. La gran majoria de les empreses del sector alimentari han aturat part de la seva producció o estan a punt de fer-ho. Heineken i Mahou San Miguel, en el sector de les begudes, han alertat de problemes logístics i d'un imminent desabastiment. En la mateixa situació estan el fabricant de galetes Cuétara o Grup Gallo.

Nestlé té quatre centres de producció a Catalunya

Actualment, Nestlé té deu centres de producció a Espanya, quatre dels quals estan localitzats a Catalunya. Així, la multinacional de l'alimentació té plantes a Pontecesures (Pontevedra), Sebares i Gijón (Astúries), La Penilla (Cantàbria), Miajadas (Càceres) i Herrera del Duque (Badajoz). A Catalunya, a més de la factoria reusenca, també hi ha centres de producció a Girona, Viladrau (Osona) i Castellbisbal (Vallès Occidental).

En aquest sentit, des de la multinacional han explicat que «la voluntat de Nestlé és evitar que l'activitat productiva quedi afectada i garantir el proveïment dels nostres productes en la distribució».

Cal destacar que l'aturada dels transportistes està tenint una menor incidència a Catalunya, tot i que amb el pas dels dies el conflicte ha anat arribant a casa nostra, amb piquets i talls al Port de Barcelona.

Una inversió de 6,5 milions d'euros a Reus

Durant el 2021, Nestlé va fer una gran aposta per Reus, invertint prop de 6,5 milions d'euros per instal·lar una nova línia de producció de cafè. En aquest sentit, això permet un increment en la producció de cafè del 20%. Cal destacar que les exportacions de la fàbrica de la capital del Baix Camp s'han incrementat en els dos darrers anys.

Així mateix, la factoria reusenca ha estat la primera de la multinacional a Espanya en tenir un parc solar fotovoltaic. Aquesta instal·lació s'emmarca en les accions de companyia per tal d'assolir les zero emissions a les seves fàbriques l'any 2050.