El Sindicat d'Habitatge de Reus en un desnonament

Fàtima, la veïna de Reus que fa cinc anys que viu sense aigua ni llum, en perill de ser desnonada

El Sindicat d’Habitatge de Reus alerta de la situació d'aquesta dona que viu al carrer de Sant Magí

El Sindicat d'Habitatge de Reus ha alertat de la situació d'una veïna que està en perill de ser desnonada. La Fàtima  és veïna del carrer de Sant Magí i se li va aturar el desnonament 'in extremis' el passat 12 de maig.

Ara, però, ja té data de segon llançament previst per al 8 de juliol. Es tracta d'una dona que fa cinc anys que viu en un pis sense subministrament elèctric ni d'aigua. A més, no pot optar a cap ajuda i és diabètica, fet que comporta que siguin altres veïns del bloc els que li hagin de guardar la insulina i alguns aliments a la nevera.

L'immoble és propietat del fons voltor Gramina Homes, que va iniciar el procediment judicial per desnonar-la. Davant d'aquesta situació, segons denúncia el sindicat, l'Ajuntament de Reus no ha ofert cap mena d'alternativa al seu cas. Tot i ser una persona que es troba en una greu situació de vulnerabilitat.

Des del Sindicat d'Habitatge de Reus es reclama una solució per a la Fàtima, abans que la facin fora de casa. En última instància, convoquen el màxim de gent possible al número 41 del carrer Sant Magí de Reus, el pròxim 8 de juliol, a les 9 del matí, per tal de poder aturar l'execució.

Durant l'any 2019, al Baix Camp hi va haver més de 500 ordres de desnonament. L'any 2020, a causa de la pandèmia, les condicions de vida de gran part de la població s'han vist afectades. En conseqüència, ha dificultat encara més l'accés per poder tenir un sostre.

Durant aquest 2021, el Sindicat recorda que ha aconseguit aturar-ne una trentena a l'últim moment als jutjats. A partir del 9 d'agost, amb la finalització de la pròrroga de la moratòria  per aturar desnonaments, començaran a marcar noves dates de llançaments. Això suposarà l'expulsió en massa de moltes famílies de les seves llars.