Alba Morena en una imatge del vídeo de 'Tu Culpa'

El Festival Accents encara la recta final amb Alba Morena i Ana Brenes

La Casa Navàs de Reus serà l'escenari dels dos concerts programats aquest cap de setmana

El Festival Accents s'acosta al final d'aquesta edició amb dos concerts, aquest cap de setmana. Quedaran, encara, l'actuació de Joan Dausà el dissabte 10 de desembre i la dels Pets el dia 17. Abans, Alba Morena i Ana Brenes ocuparan la programació d'aquest divendres i aquest dissabte.

Alba Morena actuarà a la Casa Navàs de Reus, divendres dia 2 de desembre, a les vuit del vespre. Les entrades costen 15 euros si es compren anticipadament i 20 si es compren a la taquilla. La compositora, cantant i productora de Salou oferirà un repertori que cobreix des del cant líric fins al jazz.

Inclou gèneres mediterranis i amb tocs de flamenc «que fusiona amb un estil de producció propi», segons destaquen des de l'organització del festival. El seu punt de partida, subratllen, és «un so urbà alternatiu» al qual incorpora tocs de música clàssica. «La seva música emociona i, a la vegada, ofereix una experiència intensa, nostàlgica i potent», resumeixen.

S'hi interrelacionen gèneres com l'electrònica, la música urbana, la música clàssica, el flamenc i altres gèneres alternatius. Pel que fa a les lletres, tracten temes com el suïcidi, el dol, l'amor tòxic o la «consciència-herència familiar». Alba Morena fa un repàs de la seva infància fins a una «complicada maduresa, on barreja versions i peces originals». 

Dissabte, 3 de desembre, l'Accents ha programat el concert d'Ana Brenes dins del cicle Som Flamencs. Serà també a la Casa Navàs de Reus a les vuit del vespre. Les entrades tenen el mateix preu, quinze euros si es compren anticipadament i vint a la taquilla.

En aquest cas es tracta d'un concert que inclou tast de vins DO Catalunya i formatges Cadí. L'organització posa en relleu que la cantaora «sap compaginar la seva faceta més ortodoxa amb el flamenc més avantguardista». De fet considera que, aquest segon vessant, no pot viure sense que ho faci també el primer.

A Cal Navàs hi portarà Camino, l'espectacle que lidera i del qual és cantaora i compositora de la música i la lletra. Se'l defineix com «un monòleg musical amb matisos teatrals» amb forma d'«assaig carregat de retòrica». L'artista hi evoca la seva experiència personal a través dels pals flamencs.

Ho farà acompanyada a la guitarra per Toni Abellán, conformant una atmosfera «intimista». Tot plegat arran d'una proposta «sincera, plena de realitat, crítica social, autocrítica i poesia».