El Teatre Bartrina de Reus, amb la projecció de la imatge del festival a l'escenari

'Radiograph of a family', guanyadora de la 16a edició del Festival Memorimage

El festival ha tornat a ser un èxit

Un any més, el Festival Memorimage ha fet que els reusencs i reusenques puguin gaudir de les imatges d'arxiu. El Teatre Bartrina de Reus va ser testimoni d'una celebració que va començar el passat dimarts 9 de novembre i que va acabar quatre dies després.

'Radiograph of a family', la principal guanyadora

La cerimònia de cloenda del divendres 12 de novembre va deixar l'entrega dels Premis Memorimage 2021. L'acte va ser presentat per Montse Llusà i presidit per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta de la diputació, Noemí Llauradó, a més del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i la directora artística del festival, Anna Petrus.

'Radiograph of a family', dirigida per Firouzeh Khosrovani, va ser la gran guanyadora d'aquesta edició. I és que es va emportar el Premi Ciutat de Reus, a més del premi doble Cinema-Rescat atorgat pel jurat, format per Belén Macías, Sílvia García i David Fernández.

Aquests, van destacar la capacitat de la directora per la construcció d'un relat mitjançant imatges d'arxiu familiar. D'altra banda, van valorar la capacitat de l'obra per mostrar, amb gran qualitat cinematogràfica, una relació familiar complicada i una situació social que la condiciona.

Però aquests dos no són els únics guardons que es va emportar el film, que fa reflexionar sobre la història recent d'Iran. Gràcies al vot dels espectadors, 'Radiograph of a family' va obtenir també el «Premi del Públic».

Més distincions

La pel·lícula de Firouzeh Khosrovani no va ser l'única que va marxar amb un premi sota els braços. L'altra guanyadora del premi doble atorgat pel jurat va ser 'L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa', dirigida per Joan Celdran i Àngel Leiro.

El film, que fa un retrat del cantautor Jaume Sisa, va ser reconegut pel jurat a causa del gran repte que suposa generar un relat així, amb la gran quantitat d'imatges d'arxiu que presenta i el resultat que s'obté amb aquestes.

Dins de la secció MemoriReus, el premi patrocinat per Rabassa i dotat amb 300€, va ser concedit a 'Padrí. Imatges del record'. Gràcies al vot del públic en les sessions presencials i online del certamen, la pel·lícula que narra la història d'una noia alemanya que va a la recerca de la memòria del seu padrí català, va ser la guanyadora.

L'últim guardó de la nit se'l va emportar 'Com jo vulgui', de Samaher Alqadi amb el Premi Memorijove, on els vots dels alumnes dels instituts van ser decisius per decidir el film premiat.

Tot i que els premis van entregar-se el passat 12 de novembre, la programació online del Festival estava disponible fins al passat diumenge dia 14, perquè el públic hagi pogut gaudir del Memorimage 2021 una mica més.