Daniel Recasens, Òscar Subirats i Jacob Dalmau mostren el cartell de la quarta edició del Fil Musical

La quarta edició del Fil Musical de Reus portarà Da Souza, Carlota Flâneurs, Sofía Gabanna i Mabel Flores

Es tracta d'una de les primeres propostes estiuenques que s'han presentat a Reus

El cicle de concerts Fil Musical torna a la Palma de Reus els dijous de juliol a les nou del vespre. Hi tocaran Da Souza, Carlota Flâneurs, Sofía Gabanna i Mabel Flores. El cicle l'impulsa l'Associació Cultural Anima't juntament amb les regidories de Salut i Ciutadania i Cultura.

És la quarta edició del Fil Musical i s'ha programat buscant «propostes musicals ben diverses i en creixement exponencial». Els artistes anunciats tocaran, respectivament, el 8, el 15, el 22 i el 29 de juliol amb entrada gratuïta. Es tracta d'una de les primeres propostes estiuenques que es presenten enguany a Reus.

Com és habitual, caldrà reservar plaça per garantir el control de l'aforament a través del web municipal. L'objectiu del Fil Musical és «oferir un cicle de concerts adreçats a joves creant espais culturals i lúdics de qualitat i accessibles a tothom». Es tracta d'una programació que, en edicions anteriors, ha vist passar artistes que s'han consolidat com Pau Vallvé, Suu, Koko-Jean & The Tonics o Ferran Palau.

El Fil Musical l'encetarà el 8 de juliol Da Souza, una proposta mallorquina de pop-rock formada per cinc músics que van debutar l'any 2013. L'any passat van presentar Salsa agredolça, «un recull de cançons i d’històries, que han completat enguany amb la publicació de l’EP Boleros».

El segon concert, el 15 de juliol, serà de Carlota Flâneur i el seu pop melòdic. Segons explica l'organització, «des de ben petita s’ha expressat musicalment, fos amb el violí, guitarra o a través de la veu, i és així com genera aquest univers càlid».

Sofía Gabana serà la protagonista de la tercera sessió del Fil Musical el 22 de juliol. Des de Buenos Aires i Barcelona portarà el seu rap amb «temes que parlen i representen la lliure canalització de l’ésser humà i la llibertat i la necessitat d’expressió, amb bases de boom bap».

L'últim concert del cicle, el 29 de juliol, serà el de Mabel Flores. La cantautora presentarà Mujer incendio «com una carta de presentació del seu segon àlbum, Meraki». Manté la crítica social a través de la rumba, el merengue o la cúmbia amanides amb electrònica.