Foto de presentació de la Fira de l'Oli 2021 a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Torna la Festa de l'Oli de Reus i s'amplia amb propostes més enllà de la Fira

La implicació d'hotels, restauradors, botiguers i paradistes allarga la Festa de l'Oli fins a finals de mes

La Festa de l'Oli Nou tornarà a celebrar-se a Reus el divendres 12 i el dissabte 13 de novembre. L'agència Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i Unió Corporació Alimentària organitzen de nou el certamen. Els principals productors de la denominació d'origen presentaran l'oli nou a la capital del Baix Camp després d'haver suspès l'edició del 2020.

Des de l'organització recorden que, l'any 2019, es van batre rècords de vendes d'oli. Un antecedent que volen que serveixi perquè la Fira de l'Oli torni a la plaça de la Llibertat amb tota l'empenta possible. Adaptades encara a les restriccions vigents, s'han previst activitats durant tot el cap de setmana per animar el públic a ser-hi.

L'esdeveniment comptarà amb parades de setze productors d'oli DOP Siurana, però també amb un vessant lúdic i festiu. També es mantenen els premis a través de la compra d'oli. A les parades s'oferiran butlletes per rascar «amb premis segurs» a tothom que compri oli nou.

Pel que fa a les activitats en si, divendres a la tarda s'oferirà berenar per la canalla a base de pa amb oli nou i xocolata a càrrec del Gremi de Forners de Reus i Comarca. Dissabte es recupera, també, l'esmorzar de degustació amb llonganissa de Casa Borrull i pa torrat. Precisament el Gremi de Forners tindrà un estand propi a la Festa de l'oli per oferir el pa de Mestral, elaborat amb oli DOP Siurana.

La Festa de l'Oli s'obre més enllà de la Fira

Les dades dels organitzadors indiquen, segons asseguren, que «cada vegada més visitants d'arreu del país es desplacen a la ciutat  durant les dates de la Fira». De fet apunten que no només visiten la fira, sinó que també hi compren oli nou. A través del vincle amb entitats de tota mena de Reus també es vol ampliar la celebració de la festa al llarg de tota la setmana vinent.

Segons detallen des del govern local, es compta amb la implicació de les associacions comercials, dels Mercats de Reus, del Gremi de Forners o de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria. En altres àmbits, també compten amb el suport del Col·legi d'Enginyers Agrònoms, dels Amics del Cavall i del Grup de Motos Clàssiques.

Durant tota la setmana, als Mercats del Carrilet i Central, les parades lliuraran als seus clients butlletes pel sorteig de premis d'oli Siurana. Se sortejaran lots de cinc, deu, quinze o vint litres d'oli, i un primer premi que consistirà en «el teu pes en oli». Els guanyadors s'anunciaran el dissabte 13 a dos quarts de sis de la tarda i per poder reclamar el premi caldrà ser a la plaça en aquell moment. 

Del 12 al 28 de novembre, la fira de l'oli s'ampliarà als restaurants de la ciutat més enllà d'oferir degustacions d'oli a l'inici de l'àpat. Aquesta vegada, i durant dues setmanes, «oferiran als seus clients un menú complet creat especialment per aquest esdeveniment».

A través de Reus Promoció també s'han implicat cinc hotels de la ciutat amb promocions per als seus clients. Són els allotjaments Brea's, NH Ciutat de Reus, Centre Reus, Reus Park i l'hotel Ollé. Tots tindran paquets de descompte, una ampolla d'oli nou de regal, tiquets per l'esmorzar de dissabte i un tiquet cultural per visitar el Gaudí Centre i els Museus de Reus.