Presentació de la consulta en línia del fons fotogràfic del CIMIR

El fons fotogràfic del CIMIR es podrà consultar en línia: més de 58.000 imatges

L'equipament deixarà de ser un centre de vacunació massiu a partir del mes vinent

El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) ha posat a disposició del públic un servei de consulta en línia. Una iniciativa on es podran consultar més de 58.000 imatges, procedents de 90 col·leccions diferents i de més de 1.100 fotògrafs, des dels locals als internacionals.

Totes aquestes imatges es podran adquirir a partir de la setmana que ve. Es podran comprar i, cap a finals d'any, s'ampliarà la col·lecció amb el fons cinematogràfic de la Cinemateca.

El CIMIR, un equipament de referència

El CIMIR, gestionat per l'Institut Municipal Reus Cultura, ha ocupat la funció de centre massiu de vacunació de la covid-19. A partir del mes vinent, l'espai es recuperarà per les iniciatives culturals que s'hi han fet al llarg del temps. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que «el CIMIR és per nosaltres un equipament de referència a la ciutat i al territori, únic pel que fa a la conservació, estudi i difusió del patrimoni visual, tant el fotogràfic com el cinematogràfic».

El nou fons de consulta en línia que s'acaba de presentar es pot trobar a fototeca.reus.cat. Cada persona interessada pot fer una recerca i, a partir d'aquí, es poden trobar les imatges del fons.

Des de l'Institut Municipal Reus Cultura s'han establert diferents preus públics que s'aplicaran quan les persones vulguin comprar alguna imatge, un preu públic que variarà en funció de la qualitat que es necessiti de la fotografia. 

Aquest és un primer pas per tornar a donar visibilitat al Centre de la Imatge Mas Iglesias que ha dut a terme la tasca de crear aquest fons consultable en línia des del confinament i fins ara.

A partir del mes vinent s'hi tornarà a projectar el Documental del Mes i també tornarà a acollir activitats, com per exemple, durant el Dia Internacional dels Museus.