Segona concentració 'anti toc de queda' a Reus

Fracassa la segona manifestació 'anti toc de queda' a Reus amb nous incidents

Els Mossos d'Esquadra han identificat alguns dels participants al barri de la Sardana

Nou dia de concentració a la ciutat de Reus. Després de reunir-se unes 500 persones al Mercadal  el passat dimecres, han tornat a sortir a manifestar-se contra les mesures de seguretat per prevenir la Covid-19 i, en concret, del toc de queda al territori català. Aquesta, però, no ha reunit la gent que s'esperava i s'han reunit als voltants d'una vintena de persones al centre de la plaça i uns quants més als voltants d'aquesta.

Després de fracassar la concentració a la ciutat, quan faltaven pocs minuts per a les deu de la nit, hora límit del toc de queda, la concentració s'ha dissolt. Paral·lelament, al barri de la Sardana, hi ha hagut corredisses dels Mossos d'Esquadra per empaitar la gent que s'estava saltant el toc de queda, els quals han estat identificats. Alguns d'ells, a més, era partícip del grup de Telegram on

s'organitzen les quedades per manifestar-se. 

Manifestació i resposta de l'alcalde de Reus

Durant la passada manifestació que va anar fins a la plaça de la Llibertat i tornar al punt de sortida no va haver-hi cap aldarull. Al final, però, alguns individus van llençar cadires d'un dels establiments i, tot seguit, van arribar els Mossos d'Esquadra amb les furgonetes i es va dissoldre. Finalment, va acabar amb una vintena de denúncies per incomplir el toc de queda, una desena de contenidors i un arbre cremats i tres identificacions per provocar danys. 

La resposta de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va ser sortir a la palestra després dels resultats de la concentració i va assegurar que «actuarem amb la màxima contundència contra els irresponsables, que hi són». A més, enfadat pels fets, també va afegir que «no tolerarem que la imatge de Reus es vegi perjudicada per l'actitud incívica i irresponsable d'una sèrie de persones i d'uns vàndals que van actuar de manera només irresponsable, si no totalment fora de lloc».