Xi Cao, International Growth Manager de Freshly Cosmetics, mostrant els productes cosmètics preparats per vendre a la Xina

De Reus a la Xina: Freshly Cosmetics arriba al país asiàtic a través de la plataforma d'Alibaba Group

S'enviaran des de la seu a Gandesa i es podran comprar al portal Tmall Global

Freshly Cosmetics continua amb la seva expansió i ho fa arribant en un nou racó del món: la Xina. L'empresa de cosmètics portarà els seus productes al país asiàtic a través de Tmall Global, el marketplace en línia transfronterer líder a la Xina que forma part de l'Alibaba Group, que compta amb més de 800 milions de consumidors i milers de marques de tot el món que arriben al país gràcies al servei cross-border. 

Aquest moviment de l'empresa tarragonina és tot un desafiament logístic per a la companyia, que enviarà els articles preseleccionats des del Centre Logístic de Gandesa  fins al magatzem de Cainiao d'Alibaba, a la ciutat xinesa de Ningbo, des d'on es reparteixen per tot el país.  A més, amb el model transfronterer de Tmall Global no cal registrar els productes cosmètics  a la Xina ni testejar-los allà. La venda es basa en les peticions del mercat local.

Un estudi abans d'arribar a la Xina

Freshly Cosmetics han treballat de valent abans de desembarcar al mercat xinès. Es va fer un petit estudi de mercat a través de 26 consumidors xinesos, d'entre 20 i 40 anys, els quals van provar 10 productes durant una setmana. Una altra de les iniciatives ha estat començar una estratègia de xarxes socials per situar la marca, com ha aconseguit a Europa. 

La companyia ha fet la prescripció amb perfils a les xarxes més importants  de la Xina: Little Red Book, WeChat, Douyin (TikTok fora de la Xina) i Weibo. A més, s'ha tingut en compte influenciadors xinesos i internacionals  molts seguits al país.

El mercat xinès ha viscut un augment notable de la demanda de cosmètica natural i vegana i la tendència del 'clean beauty', que cada vegada està més arrelada al país. El projecte ha estat encapçalat per Xi Cao, International Growth Manager de Freshly Cosmetics, nascuda a Qiqihaer.

Com a líder del projecte, Cao ha identificat diferències  respecte del client europeu, sobretot pel tipus de pell i els efectes de la confirmació ambiental, amb molta pol·lució que afecta negativament la pell. En aquest sentit, ha apuntat que els consumidors estan buscant productes naturals a la Xina i tenen «més responsabilitat social amb valors coincideixen més amb els de la marca».

La Head Business Development de Tmall Global a Espanya i Portugal, Ángela Lin, ha afegit que als consumidors xinesos «els encanten els productes europeus, que gaudeixen d'una reputació d'alta qualitat i innovació». La cosmètica, a més, és una de les categories que abracen més a la plataforma i, arran de la pandèmia, s'ha generat un repunt de la demanda de productes orgànics, naturals i respectuosos amb el medi ambient i els animals.