Imatge d'una guia de la Ganxet Pintxo.

La Ganxet Pintxo de Reus registra xifres «molt similars» a les d'abans de la pandèmia

L'organització considera que l'edició d'aquesta primavera ha cobert les expectatives

La Ganxet Pintxo de Reus gairebé ha recuperat les xifres que tenia abans de la interrupció a causa de la pandèmia. Així ho ha valorat la Cambra de Comerç de Reus aquest dilluns, l'endemà que acabés l'edició de primavera del 2022. Consideren que, igual que la ruta de tapes de la tardor passada, aquesta ha cobert les expectatives.

L'arrencada d'aquesta edició va coincidir amb una baixada brusca de les temperatures que, tal com admeten, va afectar el sector de la restauració. Tot i això, «la bonança de la recta final de la darrera setmana, especialment dijous, divendres i dissabte, ha servit per recuperar sensacions». Una recuperada que ha permès «aconseguir un nivell de consum similar al d’altres operatius anteriors».

El president de la Cambra de Comerç, Jordi Just, assegura que l'activitat d'aquestes setmanes permet parlar «d'un retorn gairebé absolut a la normalitat». Aclareix que «ens hem mogut en xifres òptimes d'usuaris». En concret, «satisfà comprovar que l'operatiu manté la seva capacitat d'atracció, ja que hem registrat xifres d'activitat molt similars a la primavera del 2019».

Aquesta Ganxet Pintxo havia recuperat la col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, que ha aconseguit recollir prop de 200 donacions. També s'ha reprès l'entesa amb el Centre de Normalització Lingüística, que ha rebut més de 500 respostes als enigmes plantejats durant la ruta de tapes. El punt final definitiu d'aquesta edició serà el 27 d'abril, quan es farà entrega dels nou premis previstos.

Tot i que encara no s'ha tancat del tot l'edició de primavera, des de la Cambra de Comerç ja s'està treballant per la de tardor. Serà la vintena edició de la Ganxet Pintxo, motiu pel qual s'esperen novetats. La primera ja es va anunciar, la incorporació d'un desè premi apadrinat per l'Ajuntament de Reus.

L'anunci, que no estava previst, es va fer durant la inauguració d'aquesta Ganxet Pintxo de primavera. Segons va aclarir l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la decisió l'havien improvisat uns minuts abans amb els socis de govern. Ajuntament a banda, Jordi Just ja havia deixat clar, durant els dies anteriors, que de cara a la tardor, «farem festa grossa».