Ganxet Pintxo tardor 2019

La Ganxet Pintxo de tardor escalfa motors

Dos «cuiners de referència» valoren les tapes proposades | L'organització valora positivament el naixement i consolidació d'altres rutes de tapes

La Ganxet Pintxo de tardor 2019 escalfa motors. Els establiments participants ja han presentat, a l'organització, les tapes que oferiran entre el 7 i el 17 de novembre. Aquest dilluns, al Mercat Central de Reus, dos «cuiners de referència al territori» han valorat aquestes tapes per donar consells als seus autors perquè les millorin, tant des del punt de vista del plat, com de la seva presentació.

Quan falta un mes just perquè comenci l'edició de tardor de la Ganxet Pintxo 2019, els cuiners dels establiments participants han rebut els darrers consells per oferir la millor versió possible de les tapes proposades. En dos dels espais buits del Mercat Central s'han instal·lat, per una banda, una petita cuina on poder preparar o emplatar cada tapa. Els cuiners Jaume Solé i Pep Moreno, xef executiu de Port Aventura i xef del restaurant Deliranto respectivament, les han valorat.

Entre altres aspectes, Solé i Moreno els han aconsellat quins ingredients modificarien de la proposta original, què s'hi podia afegir per millorar-la o, fins i tot, quina era la millor presentació al plat, una iniciativa que ja es va posar en marxa l'anterior edició. El cas és que, a al segon espai que, avui, ha ocupat la Ganxet Pintxo, s'hi feien les fotos per al catàleg de la pròxima edició de la ruta de tapes, una part del procés sobre la qual els xefs també han estat a sobre.

Ganxet Pintxo tardor 2019
Els dos xefs, pendents de les fotografies de les tapes | Jordi Olària Gras

 

Més de trenta establiments participants

Jaume Batista, vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus i coordinador de la Ganxet Pintxo, ha informat que en aquesta dissetena edició hi participaran 36 establiments. Un d'aquests oferirà el menú de tapes, mentre que la resta hi participaran amb l'oferta de tapa i beguda per 3,5 euros. Pel que fa a la implicació dels dos xefs, Batista apunta que «volem que les tapes vagin millorant en qualitat i en quantitat per justificar els augments de preu que hi ha hagut».

Tal com s'ha explicat les darreres edicions des de la Cambra de Comerç, aquesta aposta per la qualitat és el que va fer que la Ganxet Pintxo passés a costar 3,5 euros i reduís el nombre d'establiments implicats. També s'ha reduït, en aquest cas, el nombre de restaurants que ofereixen un menú complet a base de tapes, que enguany només es podrà consumir a un establiment.

Ganxet Pintxo tardor 2019
Els dos cuiners analitzen i valoren les tapes dels establiments participants | Jordi Olària Gras

 

Noves rutes de tapes a Reus

La Ganxet Pintxo ja no és l'única ruta de tapes de Reus. Alguns establiments de restauració han posat en marxa Repintxus, una proposta similar a la Ganxet Pintxo, però centrada en algun producte o format concret per a cada edició. En relació amb la competència que puguin suposar iniciatives com aquesta per al certamen de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista afirma que «no ens preocupa».

«Creiem que tot el que sigui donar vida al món de la restauració a la ciutat és bo», afegeix. Jaume Batista insisteix que «totes les iniciatives són benvingudes, el fet que coincideixi amb la Ganxet Pintxo s'hauria pogut fer d'una altra manera, però nosaltres no hi tenim res a dir; que hi hagi una altra ruta de tapes alternativa és bo i el públic, segurament, ho agrairà».