L'exposició itinerant de Gabriel Ferrater al Gaudí Centre

L'exposició itinerant del poeta reusenc Gabriel Ferrater fa parada al Gaudí Centre

Es podrà visitar durant els mesos de juliol i agost

El Gaudí Centre de Reus acollirà l'exposició itinerant del poeta reusenc Gabriel Ferrater. Es podrà visitar durant els mesos de juliol i agost, aprofitant el flux de visitants durant la temporada d'estiu.

De la mà de les Biblioteques Municipals de Reus, el Gaudí Centre es vol sumar a la difusió de la figura de Gabriel Ferrater, fill il·lustre de la ciutat. D'aquesta manera l'uniran a la figura del més universal dels seus artistes, Antoni Gaudí.

Amb aquesta iniciativa, l'espai acull exposicions temporals que sumen interès a la seva exposició permanent, tal com s'ha fet amb l'exposició Magnetic Heads del pintor reusenc Lluís Gómez Agustench.

L'exposició té l'objectiu de reivindicar l'origen reusenc del poeta, tant per als convilatans com per als passatants. S’ha fet una traducció del text a diverses llengües com són el castellà, el francès i l’anglès al qual s’accedeix amb un codi QR.

Es va estrenar dins el programa «Març, marçot, versos per tot»  a l’Institut Gabriel Ferrater. També ha passat per l’Institut Gaudí i el Salvador Vila-seca. Després del Gaudí Centre itinerarà pels Mercats Municipals  i en iniciar-se el curs reprendrà la ruta pels diversos instituts de la Ciutat.

Aquesta és una de les activitats del programa Pròleg Gabriel Ferrater que les Biblioteques Municipals i l’Associació Gosar Poder. S'ha iniciat enguany per tal d’anar preparant la ciutadania de Reus de cara l’any 2022.

L’objectiu és fomentar el sentiment de pertinença d’aquest autor que va néixer, viure la seva etapa de creixement i formació inicial a Reus i que va tenir una gran significació en el desenvolupament de la poesia catalana dels anys 60.