Imatge exterior del Gaudí Centre de Reus, a la plaça del Mercadal

El Gaudí Centre estrena un escape room, tallers creatius i noves visites

Totes les noves activitats i visites van adreçades a públic familiar, juvenil i general

El Gaudí Centre anuncia novetats per continuar adaptant la seva oferta cultural i d'activitats i que sigui més atractiu per a tots els públics, amb la voluntat d'acostar la figura d'Antoni Gaudí a tota mena de visitants. Amb aquesta nova iniciativa vol fomentar la visita al centre dels més joves a través d'una proposta lúdica per a públic familiar i tallers manipulatius per als més petits, sense oblidar el públic general al qual s'ofereix un calendari renovat de visites i activitats per diferents targets. 

Les noves propostes que s'oferiran al Gaudí Centre és un escape room que porta per nom 'L'enigma de Takeshi Nazo'. Aquest és un nou model d'activitat que ens apropa els espais i continguts de manera amena tot interactuant amb el patrimoni, els recursos i la informació del Gaudí Centre. L'activitat està adreçada fonamentalment a públic juvenil, també es pot realitzar en família, grups d’amics, empresa...etc

Un japonès apassionat de l'obra d'Antoni Gaudí

L'escape room 'L'enigma de Takeshi Nazo' gira al voltant de la visita al Gaudí Centre d'un japonès apassionat de l'obra d'Antoni Gaudí. En Takeshi, abans de marxar, va deixar una caixa misteriosa amb una nota que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor que hi ha dins. Per resoldre els enigmes cal que els participants s'involucrin amb l’exposició, manipulin els interactius i observin maquetes, imatges i altres elements. Els participants hauran d’anar superant una sèrie de proves  relacionades amb un concepte o àmbit de la vida i obra de Gaudí. Qui es converteixi en un expert en Gaudí com en Takeshi  i resolgui tots els enigmes podrà obrir la caixa., on hi haurà objectes promocionals o altres.

L'activitat té la voluntat d'oferir una proposta d'activitat diferent de les habitualment plantejades al centre; apropar el Gaudí Centre i la figura de Gaudí al públic no habituat a visitar l'espai; donar a conèixer alguns dels continguts del Gaudí Centre de manera a lúdica però rigorosa; interaccionar amb els continguts i recursos de l'espai; i promoure la part d'investigació, cerca, enginy, habilitat i capacitat d'organització per a resoldre l'escape room.

La durada de l’activitat és d’1 hora aproximadament i el màxim de participants és de 6 persones per grup, poden fer l’activitat simultàniament fins a 3 grups que fins i tot poden competir entre ells a l'hora de resoldre els enigmes.

Visites dinamitzades

Des del Gaudí Centre s'oferiran dos tipus de visites dinamitzades, una per al públic general i una altra per al públic familiar. La finalitat és acostar la figura d'Antoni Gaudí a tots els públics i donar a conèixer el Gaudí home dins del context del seu temps. Per tal de captar l’atenció del visitant està previst presentar una sèrie de reptes a les famílies a través d'àudios, imatges i altres recursos.


La proposta per públic general seguirà l'evolució cronològica de la vida de l'arquitecte, mitjançant recursos visuals, interactius i d'àudio, així com materials específics de la visita. Permetrà al visitant descobrir curiositats tant personals com de la seva obra que a vegades poden passar desapercebudes.

Aquestes visites complementen les visites guiades que s’ofereixen actualment al Gaudí Centre. Aquestes es basen a acostar curiositats tant personals com de l’obra de Gaudí que poden passar desapercebudes;  posar èmfasi en la persona de Gaudí, el seu context històric, les ciutats on va viure, les persones del seu entorn i el Gaudí més personal; donar un punt de vista diferent dels continguts, maquetes i recursos del Gaudí Centre; i aportar una sensació o aspecte més vivencial i sensorial per al visitant i no tan formal o acadèmica.

Tindran una durada d’una hora aproximadament, amb grups  màxims de 20 persones i tindran el mateix preu  que l’entrada al museu, no suposant així un increment del preu per a l’activitat.

Tallers creatius

Els tallers pretenen a partir de la possibilitat de manipular diferents materials  i utilitzar diferents tècniques. Acostar les arts decoratives pròpies del modernisme de forma experiencial, tot establint paral·lelismes entre el taller realitzat i exemples que podem trobar a la ciutat de Reus, amb la voluntat d’aproximar el patrimoni.

L'objectiu és donar a conèixer algunes tècniques pròpies de les arts decoratives del modernisme i el patrimoni de la ciutat d'una forma més significativa. També serà un complement a les visites al modernisme de Reus i al Gaudí Centre.

Hi haurà dos tallers manipulatius: 'Decora la teva rajola fent servir la trepa. T’animes?' i el 'Convertim-nos en ebenistes per una estona. Som-hi!!!!!!'. En el primer taller de ceràmica, cada participant realitza una rajola vidriada a partir de la tècnica de la trepa i es treballa a partir d’una versió simplificada d’un dels motius presents en diferents edificis modernistes de la ciutat. En el segon, un taller de marqueteria, es fa a partir de xapes de fusta que els participants han de tallar amb tisores i combinar segons els motius modernistes emprats per artesans a la nostra ciutat.

Els tallers tenen una durada d'1 hora i és per a grups de 15 persones, màxim. Es recomana fer-los a partir de 5 anys i té un preu de 5 euros per participant. Aquestes activitats s’aniran programant periòdicament i de manera estable al Gaudí Centre. Les entrades es poden comprar en línia.