Imatge de la presentació del distintiu 'Amics de l'Avellana' del Gremi de Forners del Baix Camp i la Cambra de Comerç de Reus

Neix el distintiu 'Amics de l'Avellana' per identificar els comerços de Reus amb productes fets amb avellana

Ja s'hi han adherit amb els seus productes estrella: coques, magdalenes, ensaïmades o torró

El Gremi de Forners del Baix Camp, juntament amb la Cambra de Comerç de Reus, han creat el distintiu 'Amics de l'Avellana' per identificar aquells establiments que venen avellanes als seus clients o elaboren el seu producte propi amb aquest fruit sec. Aquest distintiu neix amb l'objectiu de popularitzar l'avellana a nivell comercial i que tant els ciutadans com els visitants puguin adquirir-la de manera més fàcil.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha indicat que «és paradoxal que una ciutat a la qual tothom identifica amb l’avellana resulti complicat comprar avellanes o reconèixer el producte elaborat amb avellana. Amb el distintiu actuem en les dues línies. D’una banda, identificant els establiments que la treballen i, de l’altra, popularitzant visualment l’avellana entre el públic en general».

Malgrat que la iniciativa sorgeix des del Gremi de Forners, a hores d'ara ja s'hi han adherit, a banda de forns, pastisseries, geladeries, empreses agroalimentàries i establiments d'alimentació. Un fet que, pel president del Gremi, Ramon de la Fuente, demostra l’encert de la iniciativa: «La voluntat del Gremi era ser generosos en la difusió del distintiu, perquè al final tots treballem amb un únic objectiu, el de posicionar l’avellana com un producte de primera qualitat que té múltiples aplicacions i, per tant, pot seduir al consumidor en formats molt diversos».

Imatge dels productes dels comerços reusencs que ja tenen el distintiu 'Amics de l'Avellana'
Els productes dels comerços reusencs que ja tenen el distintiu 'Amics de l'Avellana' | Àngel ullate

Aquells establiments que vulguin adherir-se a la campanya poden sol·licitar el distintiu de manera gratuïta adreçant-se a la Cambra de Comerç de Reus. En aquesta primera fase s'hi han adherit onze empreses, que disposen d'una postal editada amb la imatge del producte seleccionat per oferir-la als seus clients, ja que la col·lecció de postals és una tradició molt arrelada a la ciutat de Reus. Per això també hi ha la voluntat de generar aquest material de difusió molt preuat pels col·leccionistes.

De moment, les empreses adherides i el seu producte destacat són les següents: 

 • Forn Sistaré. Coca d’avellana de Reus amb xocolata
 • Forn Huguet. Coca de sucre amb xocolata i avellana
 • Forn Cabré. Magdalenes amb avellanes
 • Forn de Pa Bo. Ensaïmada amb crema d'avellana i xocolata
 • Colmado Baró. Venda d’avellanes en diversos formats
 • Confiteria Padreny. Bombó d’Avellana
 • Confiteria Poy. Flocs d’Avellana.
 • Germanes Clarisses. Galetes d’avellana
 • Pastisseria Caelles. Crack trufat d’avellana
 • Torrons Vicens. Torró de Reus
 • Torrons Xixona. Torró Ganxet

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, a través de Reus Promoció i la regidora d’Empresa i Ocupació; el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; el Port de Tarragona; i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.