Una imatge de la pel·lícula 'A media voz'

'A media voz' guanya el premi Ciutat de Reus del Memorimage 2020

La pel·lícula guanyadora del premi Cinema-Rescat i del Premi del públic ha estat 'La vuelta de San Perón'

La quinzena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, ja té guanyadors. Aquest vespre de 29 de novembre s'han entregat els Premis Memorimage 2020 en una cerimònia de cloenda que s'ha emès en streaming  al canal de Youtube del festival cinematogràfic. En l'esdeveniment s'han entregat el Premi Ciutat de Reus; el Premi Cinema-Rescat; el Premi del Públic; i el Premi MemoriJove.

Memorimage clourà aquesta nit amb més de 2.600 espectadors, una xifra que anirà creixent fins al dia 24 de desembre, ja que el públic podrà seguir veient una selecció de pel·lícules a la plataforma Filmin. 'La vuelta de San Perón', 'El abogado', 'El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson' i 'Los Glosters', estaran disponibles per als subscriptors fins al dia 24 de desembre.

Guanyadors del Memorimage 2020

El Premi Ciutat de Reus ha estat per la pel·lícula 'A media voz' de Heidi Hassan i Patricia Pérez Fernández.  La pel·lícula ens explica una emotiva història sobre la nostàlgia i l'amistat, les arrels i l'exili que reflecteix el desassossec de tota una generació. El jurat, format per Esteve Giralt, Eloide Mellado i Núria Arüna, han destacat la capacitat d'aprofundir a l'entorn de la memòria individual i col·lectiva d'una generació de cineastes cubanes emigrades del seu país, fent-ho amb un llenguatge audiovisual molt ric i original. També han valorat com l'obra explica amb gran qualitat cinematogràfica una relació pràcticament epistolar feta amb filmacions de la vida quotidiana que reflexionen sobre la mirada, la migració, els codis o l'amistat. 

Per altra banda, la gran vencedora ha estat per 'La vuelta de San Perón' de Carlos Müller,  que s'ha endut el  Premi Cinema-Rescat  i el  Premi del Públic.  Aquest últim, patrocinat per Rabassa, té una dotació de 300 euros per al director. La pel·lícula narra la història al voltant d'una cinta 16mm trobada en una caixa de pizza a l'Argentina. El jurat  del Premi Cinema-Rescat, format per Marçal Mora, Jan Baca i Encarnació Soler, ha destacat quant d'important és la col·laboració entre les persones que intervenen en la recuperació d'un film amb la investigació, la difusió i la participació de la societat en identificar-lo i com la pel·lícula ho mostra d'una manera exemplar. 

Per últim, el Premi MemoriJove  ha estat per  'La batalla per les xarxes'  de David Fontseca, que tracta d'una reflexió sobre el poder de les xarxes socials i les 'fake news' en els moviments socials més importants. Aquest premi ha estat donat pels alumnes dels instituts participants en el MemoriJove que han decidit amb els seus vots atorgar el premi a aquest film.