Xivarri, Tapes i Tapes i As de Copes guanyen la Ganxet Pintxo de Tardor 2018

S'han entregat un total de nou premis en la quinzena edició de la ruta

La ruta gastronòmica per excel·lència de Reus, la Ganxet Pintxo, tanca l'edició de tardor d'enguany amb els restaurants el Xivarri, Tapes i Tapes i As de Copes com a guanyadors. Les tapes realitzades per aquests tres establiments han estat les guanyadores del Premi Professional de la quinzena edició de la ruta gastronòmica. D'altra banda, els restaurants Museu del Vermut, Peixateries Velles i L'Estel, s'han endut el Premi Popular. A més, s'han repartit tres premis a càrrec d'Estrella Damm, de la DOP Siurana i del Centre de Normalització Lingüística. 

 

La Ganxet Pintxo de Tardor 2018 acaba amb 9 premis

Un total de  nou premis s'han atorgat avui, 28 de novembre, a les instal·lacions de la Cambra de Comerç. Els representants dels diferents establiments participants a la Ganxet Pintxo de Tardor 2018 han assistit a l'entrega de premis, que ha comptat amb Estrella Damm, la DOP Siurana, el Centre de Normalització Lingüística, l'Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç. El president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha destacat que la clau de l'èxit de la Ganxet Pintxo és que  «els establiments participants hi creuen».  D'altra banda, ha afegit que «no hi ha símptomes d'esgotament, seguirem avançant per millorar la Ganxet Pintxo». Posteriorment, s'ha procedit a fer la tradicional foto de família.

La tapa va oferir l'As de Copes amb oli DOP Siurana
La tapa que va oferir l'As de Copes amb oli DOP Siurana | Laia Riba

 

Tres Premis Professionals

En l'edició de tardor de la Ganxet Pintxo 2018, han guanyat les tapes  «Gosset Bobby de vedella»,  del restaurant Xivarri, amb un brioix de vedella guisada, crema d'alls, soja, ceba fregida i amor deshidratat. «Dim Sum ibèric», del Tapes i Tapes, amb un 'dim sum' de porc ibèric, amb una base d'arrel d'api i aire de remolatxa. Finalment, l'establiment As de Copes, també s'ha emportat aquest premi amb una crep cruixent amb crema de bolets i formatge parmesà amb salsa de foie, sota el nom  «CrepAs».

El públic ha decidit els tres Premis Populars

D'altra banda, el públic també té un paper molt important en la ruta gastronòmica i els comensals han decidit que les millors tapes d'enguany han estat la del Museu del Vermut, amb un pa cruixent amb sobrassada, hummus, bacallà i formatge de cabra, que el van batejar com «Un islandès per Mallorca».  El «Timbal de massa brick farcit de poma» del restaurant l'Estel i la «Gamba Brava», una gamba amb gavardina, amb salsa brava i coixí verd del restaurant les Peixateries Velles.

L'ambient del Gantxet Pintxo 2018
L'ambient del Gantxet Pintxo 2018 | Àngel Ullate

 

S'han atorgat altres tres premis

Per contra, les  entitats col·laboradores de la Ganxet Pintxo també han donat premis a les tapes, que segons el seu criteri, han considerat més adients. El Premi Estrella Damm, ha estat pel  restaurant Rosa dels Vents,  que amb «Una menorquina molt mallorquina» han considerat que combinava a la perfecció amb una cervesa. Seguidament, la DOP Siurana ha escollit la tapa «La Xiqueta», de  l'ADN Sistaré com a guanyadora del premi amb oli DOP Siurana. Finalment, la «Ganxet Llengua» ha estat pel restaurant Rosa dels Vents, pel seu ús correcte del català.

Enguany hi van participar 47 establiments
Enguany hi van participar 47 establiments | Àngel Ullate

 

Una Ganxet Pintxo de Tardor més que consolidada

Un total de 47 establiments han participat en la Ganxet Pintxo 2018, que es va dur a terme del 8 al 18 de novembre, i que acabar amb èxit de participació. Tanmateix, es van realitzar 300 donacions de sang,  en el marc de la ruta gastronòmica. Encara que les pluges van estar present durant els dies de la ruta, el temps no va impedir que la Ganxet Pintxo de Tardor finalitzes amb bones sensacions mantenint els registres de consum de les edicions anteriors.