Detall de l'escut de la Guàrdia Urbana de Reus en l'uniforme d'un agent

La Urbana de Reus aixeca 282 actes per faltes com beure o orinar al carrer en 4 mesos

La Guàrdia Urbana ha reforçat el dispositiu policial dedicat a l'oci nocturn aquest mes d'abril

La Guàrdia Urbana de Reus ha reforçat el dispositiu dedicat a l'oci nocturn aquest mes d'abril. Segons ha anunciat aquest dijous el govern local, patrullen més agents, tant uniformats com de paisà, perquè la tornada a la normalitat no provoqui conflictes entre clients del sector i veïns. La policia reusenca apunta que «era necessari posar una mica de la nostra part per ajudar que aquesta nova situació, o la tornada a l'anterior, no sigui tan impactant».

Així ho ha explicat la regidora de Seguretat, Civisme i Convivència, Dolors Vázquez. Ha assenyalat que, durant el confinament i els mesos de restriccions, «els veïns no tenien sorolls, tots estàvem acostumats a una altra vida a la ciutat». Assegura que l'objectiu de la campanya policial és «llençar la imatge que l'oci nocturn és bo, és de qualitat i no s'ha de demonitzar».

La regidora insisteix que «aquestes campanyes van dirigides, sobretot, a una minoria, que encara no respecta les normes de convivència, que li costa entendre que la ciutat és de tots». Vázquez aposta per «restablir l'equilibri d'aquelles persones que volen tornar a gaudir de l'oci nocturn i dels empresaris que vol tornar a tenir l'activitat que tenia». També es vol «buscar l'equilibri entre la convivència i el descans dels veïns».

Durant la compareixença de premsa ha fet balanç de les 282 actes aixecades els primers mesos d'enguany per incomplir l'Ordenança de Civisme de Reus. Encapçalen la llista les 148 actes per orinar a la via pública que també són les que preveuen sancions més grosses, de fins a 1.200 euros. Per darrere hi han quedat 68 actes per beure alcohol a la via pública, que poden arribar als 600 euros de multa.

També s'han aixecat 48 actes per embrutar la via pública i 18 més per generar molèsties fent soroll. Vázquez insisteix que «els veïns volen descansar, però també hem de procurar que hi hagi un oci nocturn de qualitat». Amb aquest context s'ha decidit, a partir d'aquest mes d'abril, reforçar el servei de nit de la Guàrdia Urbana els divendres, els dissabtes i les vigílies de festius.

«S'ha incrementat el nombre de patrulles uniformades i de paisà», ha apuntat, com també el nombre de controls trànsit de drogues i d'alcoholèmia. Aquesta campanya de reforç policial tindrà una segona fase amb la implicació dels locals d'oci nocturn i del sector de la restauració. Consistirà en l'edició d'adhesius i cartells per conscienciar el públic; «hem de continuar mantenint aquest oci nocturn de qualitat a la nostra ciutat».