Dos agents de la Guàrida Urbana de Reus, Carles Pellicer i Dolors Vázquez davant del vehicle que serveix de comissaria mòbil de proximitat

La Guàrdia Urbana de Reus adapta un vehicle per convertir-lo en comissaria mòbil

Vol ser un complement a les comissaries externes que funcionen actualment

La Guàrdia Urbana de Reus ha incorporat, des de fa una setmana, el servei d'una comissaria mòbil de proximitat. Es tracta d'una furgoneta d'atestats que s'està adaptant per facilitar el seu ús com a comissaria. Des del govern de la ciutat es veu com una aposta més per la política de proximitat de la policia local.

La distribució de la comissaria mòbil «anirà en funció de les necessitats de cada zona», ha explicat Dolors Vázquez. La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme exposa que «intentarem tenir un horari establert una setmana abans», ha aclarit. Sigui com sigui, ha detallat que «a mesura que anem pels barris, avisarem els referents veïnals perquè en tinguin coneixement i en facin difusió».

Apunta que «creiem que és una aposta molt forta per la proximitat, és un complement més a les comissaries fixes». «Reforça la feina de proximitat que es va posar en marxa a principis de mandat posant un caporal de referència a cada barri», aclareix. Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha declarat que aquesta furgoneta s'ha activat «amb l'objectiu d'estendre al conjunt de la ciutat els serveis que prestem des de les set comissaries externes».

Segons s'ha exposat, «arribarà a totes les zones de la ciutat on l'Ajuntament no disposa d'un local adequat per obrir-ne una d'estable». Tal com s'ha plantejat, es prioritzarà el desplegament d'aquest vehicle a les zones que no queden cobertes ni per les comissaries ni pels centres cívics que actuen com a tals. De fet pot servir, segons ha apuntat Vázquez, per cobrir els dies en els quals les comissaries externes no tinguin servei.

A més de la comissaria central a l'avinguda de Marià Fortuny, la Guàrdia Urbana compta amb sis equipaments més. Per una banda, les dues comissaries externes de proximitat, a l'estació d'autobusos i a l'antic Hospital Sant Joan. En segon terme, cinc centres cívics d'arreu de la ciutat on donen servei rotativament un dia a cadascun.

La policia reusenca està pendent de rebre un altre vehicle d'aquestes característiques que també adaptarà per fer de comissaria. La regidora ha subratllat, però, que «no importa si hi ha més taula o menys, o si hi ha cadira o no, sinó que els agents hi siguin i donin servei». Els agents assignats a aquesta comissaria mòbil també faran patrullatge pel barri en qüestió.

Tant el seu desplegament com la dinàmica de funcionament en general «estarà subjecte a canvis i millores», ha assegurat Vázquez. L'objectiu final és «que aquelles persones que necessiten interposar una denúncia o demanar informació, no calgui que es desplacin». Un objectiu complementari al d'incrementar la percepció de seguretat de la zona on es desplegui.