Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus.

La Guàrdia Urbana de Reus instrueix diligències a un conductor accidentat, sense carnet i begut

L'home de 36 anys i veí de Reus va col·lidir amb un camió DAF FTXF, va donar positiu a la prova d'alcoholèmia i no tenia el permís de conduir

Agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra en conductor d'un turisme, segons informa la Guàrdia Urbana de Reus. L'home, de 36 anys i veí de Reus, es va veure implicat en un accident de trànsit, a més va donar positiu en la prova d'alcoholèmia i mai havia obtingut el carnet de conduir. El denunciat conduïa un Renault Megane i va col·lidir contra un camió DAF FTXF, el conductor del vehicle és un veí de Nulles de 27 anys. Quan els agents el van aturar al denunciat li van practicar la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,85 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire espirat.

D'altra banda, quan els agents van voler comprovar el seu carnet de conduir van adonar-se que  l'home conduïa el vehicle sense haver obtingut mai el permís  de conduir. Tant l'home denunciat com el conductor del camió van resultar il·lesos de l'accident. Els fets van tenir lloc el passat diumenge, 9 de juny, a les 3.35 hores de la matinada. 

Els agents recorden que si has consumit alcohol, no has d'agafar el cotxe

Els agents de seguretat recorden que si has consumit algun tipus de beguda alcohòlica, no s'ha d'agafar el cotxe i  és un delicte contra la seguretat viària conduir sota els efectes de l'alcoholquan se superin els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 mg/l en cas d'haver estat implicat en un accident. Pot comportar penes de presó  d'entre tres i sis mesos  i la retirada del carnet de conduir  d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol que superi els 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Els agents del cos policial recorden que si se supera aquest índex, fins als 0,60 mg/l, és constitutiu d'una falta administrativa.