Montserrat Flores a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus mostrant una bossa de roba negra

Reus edita dues guies sobre «la igualtat de gènere i amb perspectiva LGTBI»

El Casal de les Dones recupera els tallers presencials després de l'aturada per la pandèmia

L'Ajuntament de Reus ha editat dues noves guies a través del departament de Polítiques d'Igualtat de Gènere. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, les ha presentat aquest dilluns. L'objectiu, ha resumit, és «treballar per la sensibilització, conscienciació i reflexió al voltant de la igualtat de gènere i amb perspectiva LGTBI».

Segons ha afirmat, «només si reflexionem i canviem la nostra vida, la societat canviarà». Aquests canvis no es poden limitar, afegeix, «a la commemoració de frases i lemes i a la dimensió legal, que hi ha de ser». Les guies s'han editat en versió impresa, com «un recurs de lectura fàcil, accessible a tothom i destinat especialment a les persones més joves».

Han de servir per donar informació «veraç, certa, contrastada i científica». També han de permetre resoldre dubtes i, tal com ho ha presentat Flores, «sobretot combatre i desmitificar estereotips». La primera guia es titula Deconstruint l'amor, un missatge «volgudament provocatiu».

Segons ha exposat Flores, vol combatre «un dels tòpics més freqüents entre l'adolescència i la joventut que és el mite de l'amor romàntic». La regidora planteja que es tracta d'una manera d'entendre les relacions que genera «dependència emocional». «A partir d'aquesta dependència emocional es generen tot un seguit de desigualtats i de renúncies a la pròpia vida», aclareix.

Per contra es vol estendre el missatge que «la manera sana de relacionar-te amb el teu entorn és des de la llibertat i la no renúncia». La segona guia es titula Deconstruint el sexe. En aquest cas s'aposta per «trencar tòpics i mites al voltant de les relacions sexuals entre les persones».

No només per defensar la llibertat d'elecció, sinó també «des d'un punt de vista de salut». Aquestes guies aniran acompanyades d'altres materials de marxandatge. Un exemple és la bossa de roba amb el lema «soc i seré el que jo vulgui ser».

Flores ha subratllat que la frase es «pot llegir en clau vista feminista, de llibertat LGTBI...». La presentació de les guies d'aquest dilluns també ha servit per anunciar la recuperació dels tallers presencials. Després de l'aturada per la pandèmia, aquestes sessions tornen al Casal de les Dones, a la plaça de la Patacada.

Des d'aquest mateix dilluns hi ha les inscripcions obertes al mateix casal i els tallers començaran dilluns vinent, 18 d'octubre i s'allargaran fins al 17 de desembre. S'han programat quatre tallers, un d'art, un d'introducció a les xarxes socials, un de coaching i emocions i un de fotografia i edició amb telèfon mòbil. Són programacions setmanals que tindran unes nou sessions cadascuna.