La trentena de treballadores de l'H&M de Reus concentrades davant de la porta de l'Ajuntament amb una pancarta de la CGT on es llegeix «Vaga contra l'ERO i el tancament de H&M Reus»

L'Ajuntament de Reus intercedirà per la plantilla d'H&M davant les mobilitzacions locals

El govern s'hauria compromès a reunir-se amb la Fira Centre Comercial i a elevar un escrit a la Generalitat

La plantilla d'H&M de Reus i de Tarragona manté les mobilitzacions contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació presentat per l'empresa, que preveu tancar trenta botigues, entre les quals la de Reus, i acomiadar un miler de treballadors, entre els quals la trentena de persones que hi treballen a Reus i algunes de les de Tarragona.

El comitè d'empresa s'ha reunit amb la direcció aquest dilluns sense arribar a cap acord, per la qual cosa es manté la jornada de vaga convocada pel 14 de maig. A la capital del Baix Camp, aquest dilluns a la tarda s'ha repetit el tancament de la botiga i les concentracions, primer a la porta del Centre Comercial La Fira on hi ha la botiga, i posteriorment a la plaça del Mercadal.

La plantilla íntegra de la botiga ha baixat fins al centre de la ciutat darrere de la pancarta on es deixa clara la seva oposició a l'ERO. Amb xiulets i botzines han mostrat el seu malestar mentre repartien fulletons als vianants per explicar la seva situació. Han acabat fent parada a la plaça del Mercadal perquè, a dos quarts de set i acompanyats de membres de la CGT i de la CUP de Reus, s'han reunit amb el govern local.

L'Ajuntament de Reus intercedirà per la plantilla d'H&M

Irene Martínez, treballadora i membre del comitè de vaga d'H&M, ha explicat a TarragonaDigital que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer i el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, «s'han compromès a reunir-se amb la Fira i a elevar un escrit a la Generalitat perquè aquesta ho faci a l'Estat espanyol».

Tot i que la plantilla ho veu amb bons ulls, insisteixen que «tenim pressa perquè les negociacions acaben el dia 24 d'aquest mes». En el cas concret de Reus, el comitè de vaga considera que l'Ajuntament hauria d'implicar-s'hi, «ja que han apostat per un model comercial com el del centre comercial, que ha deixat buits tants locals al centre».

«Atrau gent de fora que deixa diners aquí i que ens dona feina; som 29, que potser al còmput general no és gran cosa, però som 29 famílies que ens n'anem a l'atur després d'haver cobrat ERTO», denuncia Martínez. Considera incomprensible que hi hagi acomiadaments i tancaments de botigues quan l'empresa ha tingut beneficis.

La situació general d'H&M també afecta la botiga de Tarragona, on la plantilla denuncia que s'acomiadaran treballadors a jornada completa per contractar-ne a dotze i vint hores setmanals. Son condicions que no consideren dignes, «amb això no pots viure», sentencia Irene Martínez.