Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Hotel Gaudí de Reus

Els propietaris de l'Hotel Gaudí trenquen el silenci i expliquen els seus plans

Hoteles Gargallo confirma que l'hotel no està en venda i la seva intenció de tornar a obrir les instal·lacions el febrer de 2022 amb la campanya de l'Imserso, si la pandèmia ho permet

El futur de l'emblemàtic Hotel Gaudí de Reus dona un nou gir. Després de publicar-se al portal web Idealista la venda de l'hotel reusenc i desaparèixer en poques hores, l'empresa propietària d'aquest, Hoteles Gargallo, ha negat que sigui així i desconeix la procedència d'aquesta venda. 

A propòsit d'això, el grup municipal de la CUP amb la notícia de la possible venda de l'hotel, ja li ha buscat un nou futur i presentava una proposta per a les instal·lacions.

Hoteles Gargallo desmenteix la venda amb intenció de reobrir

El serial al voltant de l'Hotel Gaudí de Reus sembla que només ha començat. Tal com ha explicat l'empresa propietària de l'hotel a TarragonaDigital, les instal·lacions no estan a la venda. 

Tot i això, la venda per 7.000.000 euros de l'Hotel Gaudí encara és present a la xarxa. L'empresa especialista en inversions, dHB inversions, eren els encarregats de fer-ho públic a Idealista. Al seu portal web, tot i amagar que l'hotel està a Reus, encara posen en venda l'Hotel Gaudí.

Des d'Hoteles Gargallo ho tenen clar. Ara com ara, l'Hotel Gaudí no està a la venda i tenen planejat reprendre l'activitat a principis de 2022, sempre que la pandèmia ho permeti. Els temps marcats per l'empresa propietària es fixen per a febrer de 2022, coincidint amb l'inici de l'Imserso.

La CUP proposa reconvertir-lo en habitatge social

La CUP, davant la notícia relacionada amb la venda de l'Hotel Gaudí, ha fet una proposta per l'edifici. Consideren que amb poca inversió es pot reformular la distribució i reconvertir les habitacions en apartaments totalment equipats i d'ús social i d'emergència, una assignatura pendent del govern municipal.

El regidor Edgar Fernández recorda que «l’emergència habitacional sumada a la manca d’habitatge públic a la ciutat i la incapacitat del govern local per dinamitzar l’habitatge buit existent, fa d’aquesta opció una oportunitat més econòmica, ràpida i efectiva que la nova construcció».

En aquest aspecte, la CUP sempre ha mostrat recança a la nova construcció, ja que «suposa una despesa desmesurada i massa lenta tenint en compte la urgència i la necessitat existent», recorda Fernández. 

El grup municipal recorda que les grans apostes en matèria d’habitatge no estan suposant cap millora. «la línia de subvencions per la rehabilitació no ha assolit els mínims estipulats per la pròpia regidoria i el projecte Hispània suposarà una despesa pública molt elevada pels pocs habitatges que aportarà a la ciutat», assenyala..

Més de 6 anys de mandat i La Hispania és l'única opció que el govern municipal posa sobre la taula per crear un escàs nombre d'habitatges de protecció oficial.

Per tot plegat, Fernández insta tant a la Generalitat com a l’Ajuntament a «fer una aposta valenta i coordinada per iniciar el procés d’expropiació de l’edifici de l’hotel o bé arribar a un acord econòmic molt per sota del preu de mercat tenint en compte l’emergència habitacional que viu la ciutat».