Un forat a la plaça del Mercadal de Reus on hi havia hagut una llamborda

Identifiquen els autors del furt de la llamborda del Mercadal de Reus

S'ha renunciat a recuperar la pedra i se n'encarregarà una de nova per omplir el forat actual

Identificats els responsables d'haver pres una llamborda de la plaça del Mercadal de Reus. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ho ha anunciat aquest dimarts al matí. La càmera que hi ha instal·lada a la façana de l'Ajuntament va captar el moment i ha permès localitzar alguns dels implicats.

«No ha estat fàcil, però finalment s'han pogut identificar els responsables», ha celebrat Pellicer. L'alcalde reusenc ha explicat que, quan els autors van ser conscients del que havien fet, van voler recuperar-la, però ja no la van trobar. En aquest sentit també agraeix l'esforç de particulars i col·lectius que s'han interessat per recuperar la pedra.

Carles Pellicer ha assegurat que s'ha buscat la pedra per tot arreu, incloent-hi també els abocadors de la ciutat. El batlle de la capital del Baix Camp també ha revelat que els autors van demanar disculpes a la policia i al mateix alcalde. Al mateix temps, però, ha avisat que «hem de ser conseqüents».

Per aquest motiu, se'ls multarà amb 200 euros per persona i amb 350 euros comuns per fer i posar una pedra nova al mateix lloc de la plaça.

S'ha renunciat a recuperar la pedra sostreta, i el que es farà ara és adquirir-ne una reproducció que s'encarregarà a les Brigades Municipals. La voluntat és tornar a deixar la coca de la plaça del Mercadal com estava fa poc més d'una setmana. Pellicer va fer públic el furt de la llamborda dijous passat i va afegir-hi un ultimàtum perquè els responsables la tornessin.

Aquesta mitjanit passada ha acabat el termini per poder-la tornar sense haver-se d'enfrontar a una denúncia per part de l'Ajuntament. Durant els últims dies s'ha succeït les reaccions, serioses i humorístiques, al voltant d'aquesta llamborda. La pedra es va sostreure la nit del divendres 4 de juny al dissabte dia 5.

Al cap d'uns dies, una persona va ensopegar amb el forat que havia quedat a la zona i una altra va portar-hi una tanca per advertir del perill. Va ser llavors quan es va ser conscient que faltava una de les llambordes més petites, que permeten encaixar les més grans. Des d'aleshores s'han vist mostres de dol majoritàriament iròniques i, sobretot a través de Twitter, la situació ha anat prenent volada, principalment còmica.

A mig camí de la reivindicació seriosa d'un bocí de patrimoni urbanístic reusenc s'han vist ofrenes de flors i enceses d'espelmes. A la banda seriosa de la situació, l'oferiment d'una recompensa per part del gremi de forners. S'oferien deu pans de pagès i deu coques amb cireres a canvi d'informació que permetés recuperar la llamborda.