El pont del barri Gaudí de Reus es reformarà per prioritzar els vianants

Es preveu que tingui les voreres més amples i que hi hagi més llum | Les obres, previstes per al 2020

Així es veurà, des del barri Gaudí, el pont que el connecta amb l'avinguda dels Països Catalans. Aquesta és la idea, almenys, que l'Ajuntament està treballant amb Adif en relació al projecte de reforma de l'estructura. Propietat de l'empresa estatal, és aquesta qui s'ha de fer càrrec de reparar les actuals filtracions d'aigua. El consistori, per la seva banda, vol aprofitar les obres per rentar la cara d'aquest espai i dotar-lo de més lluminositat.

 

Un altre dels canvis que viurà aquest pont serà a la vorera. El projecte actual, que encara no s'ha aprovat, preveu treballar a la zona perquè sigui més amable per als vianants. El resultat final, segons el consistori reusenc explicava tres mesos enrere, és una millora notable de la zona, «amb una reducció dels carrils de circulació, una ampliació de les voreres i un repintat i millora de l'enllumenat a l'espai perquè sigui més agradable».

L'actuació principal, però, la durà a terme Adif, responsable de l'estructura en si. El pont actual té filtracions d'aigua que, quan plou, es converteixen en goteres cap a la part inferior, per on passen cotxes i vianants. La feina que l'empresa estatal haurà de fer en aquesta zona consisteix en tasques de manteniment i reparació de tota la part estructural, una actuació que s'hauria de dur a terme durant el 2020 segons les previsions de l'Ajuntament de Reus.

Pont del barri Gaudí de Reus | Miguel Cabrerizo

Projectes pendents amb implicació d'Adif

Aquesta reforma és una de les actuacions que Adif té pendents a Reus, i un dels projectes que el nou govern municipal haurà d'executar i, en aquest cas, també vetllar perquè s'executi. Encara en mans de l'empresa ferroviària estatal, també s'haurien de veure durant els pròxims mesos alguns avenços en projectes com el baixador de Bellissens.

Segons com quedi conformat el govern municipal, durant els pròxims anys també s'haurien de veure canvis a l'avinguda del Comerç, on Adif té 35.000 metres quadrats de solars sense ús. Per últim, i també en funció de qui governi l'Ajuntament de Reus, el barri Gaudí podria guanyar una nova sortida i connexió al sud. Entre el pont de l'avinguda dels Països Catalans i el del carrer del General Moragues podria habilitar-se un pas elevat o subterrani per a vianants a través de l'estació de trens.