Enfrontament entre espanyolistes i independentistes durant la visita de Margallo a Reus

L'Esquerra Independentista ha convocat una concentració de rebuig | Una segona convocatòria animava a 'fer un Tortosa'

L'Esquerra Independentista ha increpat, aquest vespre, l'exministre José Manuel García-Margallo a l'entrada d'El Círcol de Reus, on ha assistit per pronunciar una conferència.

La convocatòria de la concentració l'havien impulsat l'Esquerra Independentista del Baix Camp, la CUP, Arran, el Casal Despertaferro, l'assemblea feminsta l'Hora Violeta i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. Amb el lema 'Margallo, a Reus no ets benvingut' i una foto de l'exministre cap per avall han volgut mostrar el seu rebuig a qui, actualment, és el president de la comissió mixta de Seguretat Nacional espanyola. Els independentistes han congregat una centena de persones, que cridaven «fora feixistes dels nostres barris», entre d'altres consignes.

Un individu del sector espanyolista ha agredit un periodista d'un mitjà local

A les portes d'El Círcol de Reus també s'hi han concentrat mitja dotzena de ciutadans amb banderes espanyoles i al crit de «sois espanyoles, mirad el DNI». Des del sector espanyolista també s'han sentit càntics de «no son presos, són terroristas» i un individu, que formava part d'aquesta concentració, ha agredit un periodista d'un mitjà local al crit de «no me graves».

També per avui mateix, però des d'altres sectors de l'independentisme, s'havia fet circular una convocatòria per «abans de dos quarts de vuit» per tal de «mostrar el rebuig i el fàstic de la gent de Reus contra aquest element». Segons aquesta segona convocatòria, es volia evitar que hi hagués crits o expressions pujades de to, i per això s'animava només a desplegar cartells i després donar per tancada la concentració.


En concret, a través d'un missatge fet córrer a través de xarxes socials, es proposava «li farem saber el que volem desplegant cartells per la llibertat dels presos i per la independència de Catalunya votada en referèndum. Després el fàstic ens podrà més i ens n'anirem (segurament a Tortosa) per no veure'l, ni sentir-lo». Finalment, totes dues convocatòries han coincidit a la plaça del Prim, a l'entrada d'El Círcol quan hi ha passat García-Margallo.

L'exministre espanyol d'Afers Exteriors és un més dels ponents que aquest 2018 haurà passat pel Círcol, en el seu cas, amb una conferència que es titula 'España en el mundo'. Durant la seva carrera a la política activa va ser una de les veus recurrents del govern central respecte la situació catalana, i va arribar a debatre'n amb Oriol Junqueras en un programa de 8tv.