Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El gerent de Redessa, TAL, i Teresa Pallarès, consellera delegada, al costat d'una pantalla amb els logotips de les empeses que han nascut a la incubadora

La segona edició de la Incubadora TIC de Redessa duplicarà el pressupost i el calendari

La primera edició durarà el doble del previst | El bagatge acumular ha permès redefinir la segona edició de la iniciativa

La segona edició de la Incubadora TIC de Redessa tindrà el doble de pressupost. Aquest dimarts s'ha fet balanç de la primera edició, que s'allargarà el doble del temps previst. El resultat seran onze nous projectes empresarials nascuts al Tecnoparc de Reus. La iniciativa s'emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica i Social de l'Ajuntament de Reus.

L'any passat es va posar en marxa amb 30.000 euros de pressupost. Enguany, amb 60.000, ja incorpora les millores que s'han detectat que calien durant la primera edició. Llavors es van presentar 33 projectes, se'n van seleccionar quinze i deu acabaran fructificant. S'hi afegeix un onzè projecte, incorporat durant la segona fase. Tot i duplicar el pressupost, des de Redessa no es fan previsions directes pel que fa a la segona edició.

La Incubadora TIC de Redessa allarga el procés i reforça alguns àmbits

Teresa Pallarès, regidora d'Economia i Coneixement, ha explicat que «volem continuar amb aquest model, creiem que ens ha funcionat». El retorn que han tingut dels projectes que han participat en la primera edició, però, els ha fet allargar el procés. «Ens han dit que no han tingut prou temps per acabar d'estar prou madurs», comenta Pallarès.

És per això que els nou mesos inicials s'allargaran fins a divuit. «Potser no hi haurà tanta assiduïtat de reunions, però sí que es farà un seguiment», aclareix. En paral·lel es posarà en marxa la segona edició de la incubadora, que es preveu amb divuit mesos de durada ja d'entrada. La primera edició també ha servit per detectar quins àmbits calia reforçar.

Pallarès exposa que s'abocaran més esforços a la interrelació entre projectes i mentors. «Impulsarem la creació d'una app que serà un espai virtual» on podran estar en contacte constant. També els permetrà reservar espais de Redessa per tenir trobades presencials. Un segon objectiu és que el contacte entre els mateixos impulsors dels projectes els faci més competitius.

El segon àmbit que es reforçarà és l'accés al finançament. Una de les línies que es treballa a la incubadora és la de trobar finançament per als projectes. Per impulsar-ho s'establirà una borsa de premis. Seran recompenses que han de servir per motivar que hi hagi persones o empreses que inverteixin en els projectes emergents. Encara en aquesta línia, se seguirà apostant per les línies de finançament tradicionals, com els crèdits bancaris o les subvencions a l'emprenedoria.

Per últim també es reforçarà la formació. «Estem veient que necessiten informació econòmica o, fins i tot, jurídica i juridicoeconòmica», detalla Teresa Pallarès. Tot plegat fa que es vegi la incubadora com una aposta estructural, «no serà un projecte de només dos anys, serà un projecte de Redessa».

Redessa vol ser referent d'innovació i emprenedoria

Dels 33 projectes que es van presentar la tardor de l'any passat, se'n van seleccionar quinze. D'aquests, deu han arribat al tram final del procés de la Incubadora TIC. Aquest tall serveix, a la regidora d'Economia i Coneixement, com a exemple del rigor amb el qual s'ha volgut treballar. «No complien amb els estàndards que s'estaven demanant», explica.

Els que sí que han fructificat ho han fet en àmbits com la nutrició, la salut, les aplicacions tecnològiques i el màrqueting digital. Pallarès es mostra convençuda que «neguit n'hi ha, la gent jove està preparada». Els projectes que han nascut a partir de la incubadora estan relacionats amb la nutrició, la salut, les aplicacions tecnològiques i el màrqueting digital. 

En projectes com la Incubadora TIC, Redessa hi treballa en col·laboració amb el Clúster Catalunya Sud i la URV. Dos socis que tenen intenció de mantenir per seguir potenciant aquest àmbit.