Encartellada municipals Reus

Cordialitat i bon ambient en l'inici de campanya a Reus

Els militants han acompanyat candidats i candidates a enganxar els primers cartells a la plaça del Prim

La campanya electoral ja està en marxa i, a Reus, ha començat aquesta nit passada des de la plaça del Prim amb l'enganxada dels primers cartells. Candidats i candidates, amb la resta d'integrants de la llista electoral i també de militants de cada partit han omplert els dos cavalls de fusta que hi ha en un ambient festiu.

A les dotze en punt de la nit ha començat la litúrgia, que s'ha desenvolupat sense cap mena d'incident. Els cartells serveixen per engegar una campanya que, a Reus, comptarà amb tres debats que se sumaran als dos que ja s'han celebrat, a més dels actes i mítings que organitzin els partits polítics. Aquesta nit, encaixades de mans i algunes abraçades entre membres de diferents formacions, alguns desitjos de sort per als rivals polítics amb qui es pot tenir afinitat, banderes i bon ambient entre totes les militàncies.

Els partits s'erigeixen com a imprescindibles

Tal com dicta el costum, els partits es presenten com la formació que guanyarà les eleccions i que, de fet, és necessari que ho faci per al futur de la ciutat. Carles Pellicer, cap de llista de Junts per Reus, ha començat la campanya lleugerament diferent. Davant de la militància ha pronunciat un discurs per animar-los a convèncer el seu entorn de la necessitat de votar la seva candidatura.

Carles Pellicer Junts per Reus
Carles Pellicer ha començat la campanya descobrint el cartell abans d'enganxar-lo | Laia Solanellas

 

En lloc d'enganxar els cartells, que ho han fet després, ha optat per descobrir-lo a peu dret. Considera que el seu partit és el vot útil per «afrontar reptes de futur per fer una ciutat millor». Motivat per l'arrancada de la campanya, es mostra «convençut que el dia 26 tindrem un bon resultat electoral i podrem encarar els pròxims quatre anys amb la força i amb un govern potent».

CUP Reus
Foto de família de la CUP de Reus abans de la primera encartellada | Laia Solanellas

 

Marta Llorens, cap de llista de la CUP ha engegat aquests quinze dies de campanya amb l'objectiu d'erigir-se com la formació que representa una manera de fer totalment diferent de la resta de partits, volen «oferir i demostrar a la gent que la CUP de Reus és l'alternativa necessària per a la ciutat».

Qui comença amb un objectiu afegit és Débora García, candidata de Cs. Després de la crisi del partit ha d'aconseguir que no afecti els resultats electorals del partit, que segueix basant el seu discurs en la lluita per la «neutralitat» de l'espai públic. «Tenim un gran projecte i un equip guanyador», assegura.

Andreu Martín PSC
Andreu Martín amb el cartell del partit per aquestes municipals | Laia Solanellas

 

Sense arribar a atacar directament, Andreu Martín sí que ha fet referència implícita a Carles Pellicer. Confia que hi hagi molts debats, aquesta campanya, i assegura que «hi aniré personalment», una al·lusió a l'actual alcalde que no ha participat de cap dels dos que s'han organitzat fins ara. En clau de programa electoral, el cap de llista socialista explica que «volem una ciutat que torni a ser obert al món, dinamitzadora de les iniciatives de la seva gent, engrescadora, solidària,  i que el seu consistori posi al centre de les polítiques a les persones».

ERC Reus
ERC Reus encara la campanya després dels bons resultats a les eleccions generals | Laia Solanellas

 

ERC comença la campanya amb els bons resultats a les eleccions generals com a principal motivació. La seva cap de llista, Noemí Llauradó, assegura que «Reus necessita una força amb capacitat de lideratge i d'arribar a pactes, consensos i acords; em comprometo a arribar a aquest gran acord de ciutat per tenir un Reus republicà dins de la república catalana».

PP Reus, Sebatià Domènech, Dolors Compte
Dolors Compte i Sebastià Domènech enganxen els primers cartells del PP de Reus | Laia Solanellas

 

Sebastià Domènech, cap de llista del PP, també s'ha mostrat conciliador i propositiu aquesta nit. «Volem que sigui una campanya on es parli realment dels problemes que té la ciutat; volem exposar les nostres idees, volem una ciutat moderna, que recuperi el seu comerç i el seu dinamisme, i que sigui neta i endreçada». Aposta, de fet, per una campanya que se centri més en exposar i comparar projectes que en atacs i rèpliques entre candidatures.

Ara Reus
El cartell d'Ara Reus, amb tots els membres de la candidatura | Laia Solanellas

 

Ara Reus vol fer valer el seu pas pel govern municipal com a base per demanar el vot de la ciutadania. Daniel Rubio, el seu cap de llista, ha explicat que «encarem aquesta campanya amb la il·lusió i el convenciment que som una candidatura guanyadora, que tenim el millor equip i el millor programa per a la ciutat de Reus, no només per als pròxims quatre anys, sinó per als pròxims vint».

Cinc partits volen entrar al plenari

A més de les set forces ja representades al plenari reusenc, n'hi ha cinc més que opten a fer-s'hi un lloc. En Comú Podem Reus, encapçalat per Pilar Flamenco, s'ha fet sentir aquesta nit a la plaça del Prim. «Sí se puede» ha estat un crit recorrent mentre hi ha hagut samarretes liles enganxant cartells.

Lluís Pallejà Primàries Reus
Lluís Pallejà ha començat la seva primera campanya com a candidat | Laia Solanellas

 

També Primàries, que ha volgut començar la campanya amb el primer i la darrera de la llista electoral, Lluís Pallejà i Maria Asens. Sense banderoles ni càntics motivadors, estan convençuts que sabran arribar a aquells descontents amb la manera com han actuat els partits independentistes, i que podran fer-se un lloc, també, per portar a l'Ajuntament noves maneres de fer política.

dCIDE Juan Carlos Sánchez, Guillermo Figueras, Pepa Labrador
Els tres exregidors de Cs Reus comencen la campanya amb dCIDE | Laia Solanellas

 

Amb sigles noves, les de dCIDE, Juan Carlos Sánchez i el seu equip intentaran mantenir el seu espai al plenari municipal. Es presenten com «el centro izquierda de España» i volen demostrar que hi ha lloc, a Reus, per la seva candidatura. Compten, de fet, amb bona part de la que fins ara era la militància de Ciutadans, que va sortir del partit amb ells.

Entre Veïns encartellada
Foto de família d'Entre Veïns durant l'encartellada d'aquesta nit | Laia Solanellas

 

Valentín Rodríguez encapçala Entre Veïns, formació que vol portar la veu dels barris a l'Ajuntament. També sense l'estructura i els recursos de les formacions amb representació, la manca de banderoles, xiulets o un gruix de militància no ha estat un impediment per començar la campanya des de la plaça del Prim.

Vox Reus
Vox ha enganxat els seus primers cartells a Reus | Laia Solanellas

 

La cordialitat ha caracteritzat l'enganxada de cartells. L'excepció ha estat Vox, que ha arribat a la plaça amb una de les claques menys nombroses. Han rebut crits de «fora feixistes dels nostres barris» i, de fet, el seu cartell ha quedat arrancat quan feina pocs minuts que l'havien enganxat.