Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Més de 16.000 alumnes reusencs tornen a classe

El Marià Fortuny reivindica el seu projecte educatiu | Alcalde i regidora asseguren que el mòdul del Prat de la Riba és un mal menor

La classe dels Nanos del Col·legi Marià Fortuny de Reus
La classe dels Nanos del Col·legi Marià Fortuny de Reus | Jordi Olària

 

Avui ha començat el curs escolar i, a Reus, 16.427 alumnes han tornat a classe després de l'estiu. A Reus el curs comença havent tancat dos grups de P-3 i havent-ne obert un de nou a la zona sud de la ciutat. Pel que fa a l'educació secundària, els centres de la ciutat compten, en global, amb dos grups més que ara fa un any. Segons la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, Dolors Sardà, això es deu al fet que el 'baby boom' del 2006 ha arribat ara a l'educació secundària obligatòria.

L'inici de curs al Marià Fortuny

La regidora d'Ensenyament i l'alcalde de la ciutat han visitat, aquest matí, el col·legi Marià Fortuny. És un dels que, aquest estiu, ha rebut millores com una nova capa de pintura en alguna de les seves zones. Algunes aules s'han pogut adaptar per treballar-hi per espais i poder desenvolupar el projecte educatiu del centre en condicions. La seva directora, Núria Sabaté, afirma que «la nostra escola serà un referent a la ciutat d'aquí a quatre dies».

Més de 16.000 alumnes han tornat a classe a tot Reus
Més de 16.000 alumnes han tornat a classe a tot Reus | Jordi Olària

 

Fins ara, manté Núria Sabaté, el Marià Fortuny ha estat un dels centres desconeguts de la ciutat, fins i tot, sospita, per al mateix barri. Ara, a la zona, l'escola està situant-se com el centre públic de referència, afirmen, gràcies al projecte educatiu que hi duen a terme. Un projecte educatiu que els ha suposat reorganitzar algunes aules perquè la canalla pugui treballar-hi per espais, delimitant què es fa a cada zona de la classe.

La Generalitat estudiarà ampliar el Prat de la Riba

El col·legi Prat de la Riba ha incorporat, aquest curs, un mòdul prefabricat, conegut popularment com a barracó. Segons han explicat avui la regidora Dolors Sardà i l'alcalde, Carles Pellicer, es tracta d'un mal menor que el govern local tampoc voldria que calgués. La regidora explica que «han passat de 30 nens al menjador a 120», i que el centre havia d'organitzar-se en tres o quatre torns per poder atendre la canalla. «Sanitat, a més, també ens va dir que no eren condicions», afegeix la regidora, que relata que l'espai, a més, s'havia de repartir amb una aula de música.

D'esquerra a dreta, la regidora d'Ensenyament Dolors Sardà, la directora del Marià Fortuny, Núria Sabaté, i l'alcalde, Carles Pellicer
D'esquerra a dreta, la regidora d'Ensenyament Dolors Sardà, la directora del Marià Fortuny, Núria Sabaté, i l'alcalde, Carles Pellicer | Jordi Olària

 

Competència del Govern català

Segons el govern local, la Generalitat iniciarà un estudi per començar el projecte d'aixecar un pis l'ala de l'edifici més baixa. Fins que aquestes obres siguin una realitat, el mòdul prefabricat serà una solució provisional per tal de poder ampliar el menjador, un espai que «ha quedat molt maco, espectacular», manté la regidora Sardà. Carles Pellicer, alcalde de Reus, per la seva banda, assegura que «és una solució provisional; no és la millor solució, l'edifici té 100 anys i és difícil d'adequar als nous temps.

Abans d'acabar el mes de setembre,  la regidora d'Ensenyament de Reus assegura que es reunirà amb el nou director territorial d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Jean Marc Segarra, per tractar «aquest tema i altres qüestions de ciutat que hi ha sobre la taula». El govern local assegura, també, que la instal·lació del barracó s'havia comunicat als pares a través d'un consell escolar, però consideren que potser no hi va haver temps de transmetre la informació a totes les famílies, en part, explica Sardà, perquè «l'AMPA no està acabada de consolidar».