Arrenca a Reus la 23a edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya

Més d'un centenar de representacions es realitzaran durant quatre dies a diversos punts de la ciutat | Aquesta nit s'inaugurarà amb el primer Cabaret a la plaça del Mercadal

La Fira del Circ a Catalunya, Trapezi, comença a escalfar motors per arrencar una nova edició, avui dijous 9 de maig a Reus. Els artistes ja estan ultimant els darrers preparatius per mostrar les seves peripècies als milers de persones que s'espera que passin a veure els espectacles del Trapezi 2019. Enguany, la fira ofereix més de 100 representacions en diversos punts de la ciutat de la mà d'una trentena de companyies. 

 

La màgia del circ aterra a Reus

Els carrers de Reus s'omplen d’espectacles durant tot un cap de setmana amb el Trapezi, enguany amb l'estrena en primícia de funcions, l'aposta per les coproduccions o potser un dels trets més destacables, el canvi de format de l'espectacle Cabaret.  Tot un seguit de novetats que que es duran a terme del 9 fins a 12 de maig. 

Discípulos de Morales, Jimmy Gonzalez, Iara Gueller, Duo 2 Filles, La Contrebande, Circonautas i Aimé Moralez, donaran el tret de sortida a la 23a edició del Trapezi  amb l'espectacle Cabaret. La plaça del Mercadal, com ja és tradicional, acollirà l'acte d'inauguració a dos quarts d'onze de la nit.

Imatge de l'espectacle 'Fidelis Fortibus' de la històrica companyia Circus Ronaldo
Imatge de l'espectacle 'Fidelis Fortibus' de la històrica companyia Circus Ronaldo | Cedida

 

L'imprescindible: el Cabaret

En un escenari circular, els representants de les companyies de circ presentaran un petit tastet dels seus espectacles conduïts per la pallassa i acròbata, Alba Sarraute. El Cabaret es realitzarà dijous a les 22.30 hores i divendres i dissabte a les 23.30 hores.

Un dels espectacles més destacables d’aquesta 23a edició és ‘Fidelis Fortibus’, de la històrica companyia Circus Ronaldo, on l’actor intentarà treure un somriure als espectadors a través d’una història on el protagonista és l’últim artista que queda viu al circ. Aquest espectacle ha guanyat diversos premis com el Millor Espectacle de Circ o el Premi Ciutat de Barcelona 2017. 

trapezi
La companyia catalana Toti Toronell presentarà 'Dioptries' | Cedida

 

Estrena en primícia d'espectacles

A banda d’aquest espectacle, també hi ha de destacables com ‘Rojo estándar’ de Lanördika, ‘Dioptries’ de la Companyia Toti Toronell, ‘Íntimo’ amb La Mala o ‘Entre Nous’ amb la companyia Entre Nous. A més s’estrenaran en primícia els espectacles ‘Nu-23è Circ d’Hivern’ de l'Ateneu Popular 9Barris-Animal Religion i ‘Quan els crancs portin talons’ de la companyia Escarlata Circus. 

Dues coproduccions de mitjà format

L’edició d’enguany del Trapezi aposta per les coproduccions de 'Dioptries' de Cia Toti Toronell i 'Dauvaii' de Domichovsky & Agranov. El suport a les noves creacions d'espectacles  és una aposta que el Trapezi està desenvolupat en les darreres edicions i que permet oferir oportunitats artístiques a projectes emergents.

trapezi
Domichovsky & Agranov amb l'espectacle 'Davaiii' | Cedida

 

Els carrers de la ciutat també seran protagonistes a la fira del circ català d’enguany amb els espectacles itinerants. Divendres a les 18.00 hores, dissabte a les 18.30 hores i diumenge  12.00 hores, tres companyies acompanyades la banda La Inoxidable Marxing Band ompliran el centre de Reus de la màgia del circ.

La Contrabande actuarà a la cloenda 

Finalment, l’acte de cloenda de la 23a edició del Trapezi a Reus anirà a càrrec de la companyia francesa La Contrabande. L’espectacle ‘Bal Trap’ tancarà la fira del circ català  amb 30 minuts en directe d’un ‘partit’ on sis acròbates jugaran amb tot allò que els envolta a l’escenari. La cloenda es realitzarà a la plaça del Mercadal diumenge a les vuit del vespre. 

El laberint del Trapezi, una atracció pels infants en l'espai 'Trape-Xic'
El laberint del Trapezi, una atracció pels infants en l'espai 'Trape-Xic' | Cedida

 

Els infants, protagonistes al ‘Trape-xic’ del Trapezi

Però el Trapezi no s’acaba aquí sinó que els infants tenen una cita al Jardí de l'Estació Enològica amb les instal·lacions interactives del ‘Trape-xic’. Un espai familiar que arriba a la sisena edició i que de la mà de la companyia Iitinerària, els més petits podran interactuar amb les atraccions del Laberint II i Titeretú. L’espai anirà acompanyat de l'espectacle ‘Strong Lady’ i de caravanes ‘food-trucks’.

Una fira amb més d'una vintena d'anys de patrocini

Enguany, la Fira del Circ de Catalunya celebra els 24 anys de patrocini de Reale Seguros. La fidelitat de l'empresa amb el Trapezi de Reus és una mostra de la importància que atorga als valors de la qualitat, el compromís i l'apropament amb la ciutadania. Així doncs, Reale Seguros celebra amb tots els presents l'alegria i l'eufòria procedents de tots i cadascun dels actes que es podran gaudir a la capital del Baix camp els pròxims dies.