Imatge aèria de l'Estadi Municipal de Reus i els camps adjacents

Futbol, BTT i gimnàs, els grans àmbits d'inversió en equipaments esportius de Reus

Es canviarà la gespa d'un dels camps annexos a l'Estadi Municipal i s'habilitarà un espai per a bicicletes de muntanya

Reus destinarà més d'un milió d'euros a millorar diversos equipaments esportius municipals. Es tracta d'un paquet d'inversions provinent del que s'havia de destinar a construir el Centre Aquàtic i de Fitness que, finalment, va declarar-se desert. A aquells 700.000 euros s'hi sumen els 425.000 del pressupost ordinari.

En total els projectes sumen un pressupost d'1.125.000 euros, i un calendari d'execucions per l'any vinent. Les inversions han de portar «a una nova dimensió a totes les instal·lacions», segons ha afirmat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Ha subratllat que, les que es veuran afectades per aquest paquet de mesures, les fan servir més de trenta entitats esportives de la ciutat.

Es tracta de millores en equipaments tant per a l'esport base com per al d'alt nivell, segons s'ha assegurat. Entre les actuacions més destacades hi ha el recanvi de la gespa d'un dels camps adjacents a l'Estadi Municipal. A la pràctica, segons ho planteja el govern, suposarà «un nou camp d'entrenament» preparat per poder-hi jugar partits.

Futbol, BTT i el gimnàs del Pavelló Olímpic entre les inversions principals

Es canviarà la gespa i s'instal·larà il·luminació de led i un tancament perimetral. «Permetrà que els equips del Reddis i la Fundació Futbol Base Reus disposin d'un camp d'entrenament més adequat», ha comentat el regidor d'Esports, Pep Cuerba. Es destinaran 650.000 euros a un projecte que es troba «en fase de redacció per poder licitar al febrer», ha detallat Pellicer.

Cuerba ha explicat que les condicions actuals no són adequades per jugar-hi. Es canviarà la gespa natural per una d'artificial, més fàcil de mantenir. Això permetrà fer servir el camp més hores a la setmana que ara, que es limiten per mantenir la gesta natural, segons ha explicat.

També s'instal·larà il·luminació de led «a tots els camps de futbol de la ciutat». «Es renovarà i millorarà la il·luminació del camp de la Pastoreta, de Mas Iglesias, del Districte cinquè i del Reddis», ha concretat. Es calcula que, en total, suposarà estalviar un 60% del consum que ara es fa d'electricitat.

S'hi destinaran 250.000 euros per redactar el projecte i instal·lar la il·luminació. La licitació es preveu fer al gener perquè s'executi durant el primer trimestre del 2023. Les inversions de l'any vinent també han de servir per millorar el gimnàs del Pavelló Olímpic.

Aquest espai havia de quedar substituït pel Centre Aquàtic i de Fitness que s'havia anunciat. Com que no es farà, almenys de moment, s'han reservat 20.000 euros per posar-lo al dia renovant màquines d'entrenament entre aquest Nadal i el mes de gener. També s'habilitarà una zona d'entrenament per a BTTbicicletes de muntanya—, tot i que no se n'ha detallat la ubicació.

Sí que s'ha anunciat que el projecte té 10.000 euros de pressupost i s'està definint la ubicació i les característiques que tindrà. S'invertiran 20.000 euros per fer un nou parc de cal·listènia al barri Gaudí i 175.000 euros per redactar un pla de millora de les instal·lacions esportives municipals en general. El primer està en fase de contractació i el segon, en situació d'anàlisi de les necessitats amb l'objectiu d'executar-ho durant el febrer.

El govern justifica els projectes del Molinet, el camp de rugbi i el de petanca

El PSC de Reus havia criticat, aquest dimecres, l'estat d'alguns projectes de l'àmbit esportiu. El seu portaveu, Andreu Martín, posava d'exemple principal que no s'hagi construït el pavelló del Molinet. També mencionava la manca d'instal·lacions adequades per jugar a petancaarran de la construcció del Parc de Lliscament.

Finalment es va referir, també, a la desaparició del camp de rugbi i el trasllat del Reus Rugbi Club al camp de la Pastoreta. Preguntat per la premsa, Pellicer ha respost totes tres acusacions. Per al pavelló del Molinet «encara estem en converses amb la Generalitat, nosaltres hem fet la nostra feina; està dins de la planificació municipal».

Si no s'ha optat per prioritzar aquest equipament, ha apuntat, és perquè «hem considerat millor donar una oportunitat a tots els esports». La instal·lació prevista al costat de l'institut Roseta Mauri, insisteix, «és una obra de la qual la Generalitat ha d'afrontar la seva part».

En relació amb el camp de rugbi, Pellicer assegura que la planificació municipal preveu «un camp nou, però estem pendents de les cessions urbanístiques que podrà fer el pròxim govern». De fet no descarta que, fins llavors, puguin fer servir el camp de gespa artificial que ara s'habilitarà a la zona de l'Estadi Municipal.

Pel que fa a la petanca, assegura que «el camp està fent-se i n'anem parlant amb el club de petanca». «Ara s'acaba la caseta per part de Brigades i tindran unes instal·lacions molt millors que les d'abans», afirma. De fet ha afegit que, les que hi havia on ara s'ha construït el Parc de Lliscament, «estaven en situació alegal, les vaig heretar i les hem posat en ordre».