L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a la terrassa de casa seva, amb els dos polzes amunt

Més de 4,5 milions de passes a casa per agrair als serveis essencials la lluita contra el coronavirus a Reus

La iniciativa ha comptat amb la participació de més d'un miler de persones

Més de 4,5 milions de passes. Aquesta és la marca de la iniciativa #jocaminoacasa que l'Ajuntament de Reus ha organitzat aquest diumenge. D'aquesta manera, els participants han agraït la tasca dels treballadors dels serveis essencials, com ara els sanitaris, policies, membres de protecció civil o empleats de comerços, entre d'altres, per lluitar contra la pandèmia del coronavirus.

La proposta ha substituït la caminada popular Les Borges del Camp-Reus que s'havia de celebrar aquest diumenge, programada en les tradicionals Rutes Reus. Els ciutadans han compartit l'esforç fet des de casa a les xarxes socials. «La valoració és molt positiva. Hem aconseguit més de 4,5 milions de passes, són 4,5 milions de gràcies a tota la gent que treballa en les feines essencials», ha afirmat el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, Josep Cuerba.

A banda, d'agrair la tasca i l'esforç d'aquests professionals, la iniciativa també tenia l'objectiu de fomentar l'activitat física i els hàbits saludables durant el període de confinament. De fet, s'engloba en les activitats per promoure la cultura o l'esport que des del consistori han programat per afrontar les circumstàncies d'aïllament social, sota el paraigua de Reus a Casa.

Més d'un miler de participants

Des de les deu d'aquest matí i fins a la una del migdia, més de mil participants han recorregut els espais de casa seva, com ara el jardí, les terrasses o pujant i baixant les escales, per caminar com a mínim unes 1.000 passes. Amb tot, la marca era opcional i cada participant podia caminar les passes que volgués. Els ciutadans, que s'havien d'inscriure prèviament, tenien l'opció de calcular la marca a través d'una aplicació al mòbil, d'un rellotge comptador o mesurant l'espai del domicili per on han fet l'activitat física. Un cop acabada la caminada, cada persona ha registrat la seva marca al web de reusesports.cat.

La primera caminada popular de les Rutes Reus es va suspendre a conseqüència del decret de l'estat d'alarma. La regidoria d'Esports, amb la col·laboració de TretzeSports, tenen previstes unes sis caminades més enguany i esperen no haver-les d'ajornar o cancel·lar. «Esperem que sigui el primer i l'últim #jocaminoacasa de la història», ha tancat Cuerba.