Noemí Llauradó i Oriol Estela a la tarima de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Una jornada sobre planificació estratègica tancarà la primera fase del Reus Horitzó 32

El Pla Estratègic de Reus acabarà el 2021 amb la diagnosi de la situació actual | Durant el 2022 s'obrirà la participació ciutadana per la segona fase

El Pla Estratègic Reus Horitzó 32 tancarà la primera fase a finals d'any. Una jornada teòrica el 12 de novembre servirà per abordar definitivament la diagnosi de la ciutat. Segons s'ha anunciat aquest matí, hi prendran part ciutats grans, mitjanes i petites.

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, apunta que l'objectiu és «reflexionar sobre la importància de la planificació i la visió estratègica». En concret per dur a terme les polítiques públiques municipals. En segon lloc també vol servir per donar a conèixer iniciatives d'altres Ajuntaments en aquesta línia.

Portarà per títol 'municipis per viure, estratègies locals per encarar el futur' i tindrà lloc a l'auditori de firaReus. Tot i ser un acte obert a tota la ciutadania, està especialment pensada per a càrrecs electes i personal directiu de qualsevol administració. També per a personal de les universitats i altres centres de recerca.

Una de les ponències anirà a càrrec d'Oriol Estela, coordinador general de l’Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. Durant la presentació ha destacat la necessitat de planificar àmbits com les infraestructures des d'un punt de vista global en tots els sentits. «La planificació estratègica ens ha d'ajudar a pensar el territori de manera articulada amb altres territoris de l'entorn», ha resumit.

En el seu cas, de fet, apunta que la planificació estratègica de l'àrea metropolitana de Barcelona inclou reflexions sobre la relació que ha de tenir amb la resta del país. «Per això per nosaltres seria molt important que l'àrea metropolitana de Barcelona no fos l'única experiència d'àrea metropolitana institucionalitzada», ha afegit.

Pel que fa al projecte Reus Horitzó 32, aquesta setmana celebrarà la darrera trobada prevista de les taules sectorials. Amb la jornada del 12 de novembre s'arribarà al final de la primera fase del pla estratègic. «Ens ha de permetre tenir una diagnosi», ha resumit Llauradó.

«Sabrem on som com a ciutat per encarar la següent fase, 'cap on volem arribar' i la definitiva, 'com ho fem'», ha recordat. Quan acabi la primera fase s'obrirà la participació de tota la ciutadania, més enllà del Fòrum Ciutadà. També s'intensificaran, segons ha explicat la vicealcaldessa, les reunions de les taules sectorials.