Teresa Pallarès, regidora d'Habitatge de Reus, al faristol de la sala de premsa de l'Ajuntament

Junts per Reus repetirà la recollida d'avals de les primàries per un «error informàtic»

Víctor Terradellas ha impugnat el procés i Teresa Pallarès haurà d'esperar per ser proclamada candidata dels independentistes

Les primàries de Junts per Reus per triar la persona candidata del partit independentista de cara a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 tornarà a començar aquesta mitjanit. Així ho ha decidit l'executiva dels juntaires després d'una impugnació del precandidat Víctor Terradellas, persona pròxima a l'expresident Carles Puigdemont, al procés de recollida d'avals per un «error informàtic».

Davant aquesta situació, Junts per Reus ha explicat a través de les xarxes socials que «arran dels dubtes que s'han generat», la Comissió Municipal Territorial ha decidit «iniciar de nou el procés de recollida d'avals per part dels precandidats». D'aquesta manera, Teresa Pallarès, que havia estat l'única en passar el tall,  haurà d'esperar per a ser proclamada candidata dels independentistes.

En aquest sentit, el partit ha explicat que la recollida d'avals que comença aquesta mitjanit s'allargarà fins al pròxim diumenge, 15 de maig, a les quatre de la tarda. La recollida es farà a través de l'espai personal #Juntsdecidim, com estableix la normativa dels juntaires, i està oberta a qualsevol ciutadà o ciutadana.

En el comunicat que s'ha difós aquest dissabte a través de les xarxes socials, Junts per Reus ha afegit que «des de l’executiva no podem tolerar cap mínim dubte sobre el procés de primàries obertes i considerem imprescindible repetir la recollida d’avals de precandidats i precandidates de cara a unes primàries impecables».

Teresa Pallarès haurà d'esperar

El passat divendres, Junts per Reus va confirmar Teresa Pallarès com a precandidata única a les primàries del partit de cara a les eleccions municipals del 2023, ja que Víctor Terradellas no va presentar els avals necessaris per passar el tall. El calendari fixava que ara la Comissió Territorial Municipal havia de confirmar la candidatura de la regidora de l'Ajuntament de Reus i també delegada del Govern a Tarragona.

En aquest sentit, però, els temps s'allargaran amb la nova recollida d'avals i caldrà veure si finalment Víctor Terradellas, en aquesta nova oportunitat, aconsegueix els avals necessaris. La resposta, en uns dies.