Tres bicicletes grogues ancorades als punts d'aparcament de la prova pilot del sistema de bicicleta pública compartida de Reus

El bicing de Reus patirà un nou retard perquè la licitació ha tornat a quedar deserta

És la segona vegada que cap empresa s'interessa pel concurs públic per comprar les bicicletes i per instal·lar els aparcaments

Nou revés a la posada en marxa del projecte de bicicleta pública compartida de Reus, que patirà un altre retard. Tal com s'han fet ressò Reusdigital, i ha pogut comprovar TarragonaDigital, el contracte públic que s'havia licitat no ha rebut l'interès de cap empresa. És la segona vegada que no s'han presentat propostes per cobrir dos dels serveis necessaris per impulsar el projecte.

Es tracta de la compra de bicicletes i de les obres necessàries per instal·lar els aparcaments. Són dos dels tres lots que es van licitar el mes de maig i, a principis de juny, ja van quedar deserts. Com ja va passar aleshores, fonts municipals tornen a afirmar que «des de Reus Mobilitat i Serveis s'ha estudiat les accions a emprendre».

Desertes per segona vegada dues licitacions de la bici pública de Reus

L'objectiu és que «el concurs no torni a quedar desert abans de fer una nova licitació i es treballa amb l'objectiu de publicar-la aquest mateix estiu». Abans de licitar-ho de nou «s'està fent una anàlisi interna més exhaustiva per saber si cal modificar algun element més del disseny de la bicicleta». Fa dos mesos es va atribuir a la situació global del sector logístic i de subministrament i a l'escalada de preus que el concurs quedés desert.

Segons s'explicava, la primera licitació deixava molt poc marge de maniobra perquè l'empresa que guanyés el contracte escollís el model de bicicleta. Amb un pressupost de 222.505,42 euros s'han de subministrar 250 bicicletes, la primera tanda que ha de fer possible engegar el servei de bicicleta pública compartida. Tal com es defensava, el concurs havia quedat desert perquè el model i els components tècnics dels vehicles havien sigut massa concrets.

Es tractaria d'un model que, a causa de la crisi global de subministrament, seria complicat d'aconseguir. La segona licitació havia de solucionar el problema obrint el ventall d'opcions perquè l'empresa que guanyés el concurs subministrés les 250 bicicletes. Finalment, però, no ha sigut el cas, i la licitació pública ha tornat a quedar deserta.

Tampoc ha rebut cap proposta el contracte d'obra civil per instal·lar els ancoratges que serviran d'aparcament per a les bicicletes. En aquest cas, que també és la segona vegada que queda desert, l'empresa municipal tornarà a publicar el contracte «a la tardor, amb una nova valoració de l'import». Fonts municipals insisteixen que «malgrat aquests entrebancs, el compromís amb la implantació del projecte de bicicleta compartida es manté inalterable».

El mes de juny es va declarar desert un tercer lot, el de les obres de reforma d'un local municipal on s'ha d'instal·lar el taller del servei. En aquest cas sí que ha rebut ofertes i, per tant, es podrà adjudicar pròximament. Amb la primera licitació també es van adjudicar el subministrament dels ancoratges per aparcar les bicicletes i el sistema informàtic que ha de fer funcionar el servei.

L'objectiu de tot plegat és implantar a Reus un servei de bicicleta pública compartida, similar al bicing de Barcelona o a la Girocleta de Girona. De fet és aquest darrer el model que s'ha agafat per dissenyar el de la capital del Baix Camp. Es tracta d'un projecte que compta amb una important partida econòmica provinent dels fons europeus.