Imatge del carril bici de l'avinguda de Salou de Reus, habilitat sobre la vorera ampla, amb els cotxes aparcats al costat

Liciten tres nous tams de carril bici a Reus per 877.000 euros

El contracte es divideix en tres lots i les obres, quan s'adjudiquin, duraran quatre mesos

El carrer d'Astorga i l'avinguda de Bellissens de Reus comptaran amb carrils bici els pròxims mesos. L'Ajuntament ha tret a concurs públic la licitació dels contractes per habilitar els tres nous trams. El pressupost dels tres trams de carril bici previstos és de 877.369,86 euros, lleugerament inferior als 910.000 euros que s'havien anunciat.

A l'avinguda de Bellissens es projecten dos trams, un que connectarà l'Hospital Sant Joan amb l'Institut d'Horticultura, i un altre que arribarà fins a la T-11. Pel que fa al carrer Astorga, la previsió és que el carril bici vagi de l'avinguda de Sant Bernat Calbó fins al barri Montserrat. El contracte estableix un lot per a cada tram, és a dir, que les tres obres es faran en paral·lel.

Les empreses poden presentar ofertes fins al 8 d'agost, i llavors encara caldrà adjudicar i formalitzar el contracte. Per tot plegat es pot preveure que les obres es facin durant l'últim trimestre d'enguany. Quan es posin en marxa, i segons el calendari previst, el primer carril que quedarà llest serà el que connectarà l'Institut d'Horticultura amb la carretera T-11.

S'hi construirà un carril bici segregat a la calçada a cada banda de l'avinguda de Bellissens. L'obra compta amb 128.751,11 euros de pressupost i un termini d'execució d'un mes. A la mateixa avinguda també s'hi construirà un segon tram de carril bici.

Es tracta del tram entre l'Hospital Sant Joan i l'Institut d'Horticultura. Allà s'actuarà durant tres mesos amb un pressupost de 197.464,92 euros. S'hi faran quatre accions diferents, començant per allargar els carrils bici que ja existeixen a banda i banda de l'avinguda.

Per fer-ho es construirà un nou pas de bicicletes en paral·lel al pas de vianants anterior a la rotonda que separa l'Hospital i Mas Pellicer. Des d'allà fins a l'Hospital es mantindran els carrils bici de doble direcció a banda i banda. S'afegirà un carril per a cada sentit a banda i banda de la calçada fins a la rotonda del Tecnoparc i des d'allà fins a l'Institut d'Horticultura.

El tercer projecte del contracte que s'ha tret a concurs públic afectarà el carrer d'Astorga de punta a punta. Des de l'avinguda de Sant Bernat Calbó, a l'altura de la plaça d'Europa, fins al carrer de Flix, frontera entre els barris Juroca i Montserrat. També s'habilitarà carril bici des de la rotonda del carrer de Flix fins a l'avinguda de Salou.

Seran carrils segregats en calçada, amb un a cada banda de la circulació de cotxes. En concret al carrer de Flix, per fer lloc als carrils, s'eliminarà la mitjana pintada a terra que separa els dos carrils. A la vorera nord, les places d'aparcament passaran a ser en línia, mentre que a la vorera sud es mantindrà l'aparcament en espiga actual.

Aquest projecte té quatre mesos de termini d'execució i un pressupost de 551.153,83 euros. Aquestes obres comptaran amb finançament europeu a través dels fons Next Generation.