Recreació del projecte Mas Totosaus de Reus

Mas Totosaus de Reus es rehabilitarà per convertir-lo en un nou espai administratiu

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació les obres de rehabilitació | El concurs té un pressupost de sortida de 213.000,22 euros

La ciutat de Reus tindrà un nou espai administratiu. L'Ajuntament ha tret a licitació les obres de rehabilitació del Mas Totosaus, al camí de Riudoms, amb aquest objectiu de convertir-lo.

Es preveu rehabilitar l'edifici per adaptar-lo a les necessitats del nou ús. Es vol mantenir al màxim l'essència original del mas, que es considera un edifici amb un edifici amb un alt valor patrimonial. El concurs té un pressupost de sortida de 213.000,22 euros (IVA inclòs). 

La restauració de l'edifici modernista

La rehabilitació de Mas Totosaus té una clara voluntat de restaurar l'edifici modernista adaptant-lo a les exigències actuals d'accessibilitat, salubritat, confort i seguretat. A més, vol respectar la seva morfologia original i els seus elements amb més valor històric i patrimonial. 

Les modificacions més significatives que es faran a l'edifici reusenc se centren a garantir la seguretat estructural de l'edifici, fer-lo accessible i equipar-lo mitjançant la renovació de les instal·lacions.

Unes altres intervencions, aquestes més suaus, se centraran en la rehabilitació funcional i la restauració del Mas. Consisteix a impermeabilitzar de nou la coberta, la rehabilitació i restauració dels paviments, les fusteries interiors i exteriors, les façanes, els interiors, l'equipament amb nou mobiliari fix, entre altres.

La proposta que hi ha sobre la taula conserva l'estructura de murs actuals i distribueix els nous usos en planta baixa adaptant-se a la mida i a la posició de les sales existents. Es vol conservar l'accés actual com a espai de porxo exterior on s'instal·larà una reixa metàl·lica per evitar intrusions. 

A l'interior, la sala central es destinarà a espai polivalent i de reunions; les dues sales posteriors més al nord es destinaran a despatxos; i la saleta contigua al porxo d'accés en la façana sud hi haurà un magatzem. 

Les novetats

L'espai de Mas Totosaus també tindrà algunes novetats. Entre aquestes, hi haurà l'enderroc d'uns envans i uns armaris. Això serà a la façana oest on s'hi situarà un nou bany adaptat, en concret, on hi havia l'antiga cuina.

També hi haurà un espai que es destinarà a la instal·lació d'una plataforma elevadora per facilitar l'accessibilitat de forma discreta sense haver de modificar la volumetria exterior.

Pel que fa a la planta soterrània, com que compta amb finestres de ventilació a l‘exterior, s’aprofitarà per donar-li ús com a espai d’instal·lacions.